Varkenshouderij

Nieuws 715 x bekeken

Prognose varkensvleesproductie in VS omlaag

Washington - Amerikaanse bedrijven zullen dit jaar naar verwachting 10,5 miljoen ton varkensvlees produceren.

Dat is ruim 100.000 ton minder dan het Amerikaanse ministerie van landbouw in september verwachtte. Toen lag de schatting op ruim 10,6 miljoen ton.

Voor volgend jaar verwachten varkensvleesbedrijven in de VS een productie van 10,78 miljoen ton. Dat zou een stijging met 2,6 procent ten opzichte van dit jaar betekenen. In september schatten zij nog een productie voor 2014 van 10,95 miljoen ton. De uitbraken van het virus Porcine Epidemic Diarrhee (PED) zijn verantwoordelijk voor de daling van de schatting in november ten opzichte van september met 1,6 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.