Varkenshouderij

Nieuws 4205 x bekeken 1 reactie

NVV-biggenprijs €1,50 hoger op €43,00 per stuk

Barneveld - De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) verhoogt zijn biggenprijs voor komende week met €1,50 naar €43,00 per stuk exclusief btw. Dat is nog maar €0,50 minder dan een jaar geleden. Wel is de koppelgrootte begin dit jaar van 200 naar 300 stuks gestegen. De prijsverhoging is een gevolg van een krap aanbod van de dieren en een goede vraag, zowel binnen de vaste koppelingen als op de vrije markt.

Vleesvarkenshouders leggen vlot biggen op, omdat de Duitse varkensprijzen vrijdag met 2 cent stegen naar €1,66 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw. De aanvoer van vleesvarkens is krap bij slachterijen. Die moeten daardoor meer betalen voor de dieren, terwijl varkensvlees niet of nauwelijks meer geld oplevert. Qua volume loopt de afzet van varkensvlees wel beter.

Eén reactie

  • c.putten

    de weser ems is gelijk voor komende week en dat is volgens de fokkers toch de juiste prijs,dus vion en dpp moeten deze week gelijkhouden.de mesters in nederland zouden als ze verstandig zijn niet meer biggen willen kopen op de nvv prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.