Varkenshouderij

Nieuws

Export varkensvlees VS stijgt minder

Washington - De Verenigde Staten zullen volgend jaar 2 procent meer varkensvlees exporteren dan dit jaar. Dat verwacht bestuursvoorzitter van de Amerikaanse exportorganisatie U.S. Meat Export Federation Philip Seng volgens de site meatfyi.com.

Seng ging eerder nog uit van een stijging van de waarde van de varkensvleesuitvoer van de VS met 8 procent in 2014 ten opzichte van dit jaar. Door de uitbraken van het Porcine Epidemic Diarrhea-virus verlaagt hij dat percentage fors.

Tot en met augustus voerden Amerikaanse bedrijven 1,41 miljoen ton varkensvlees uit, dat is 4,6 procent minder dan in de eerste acht maanden van 2012. De opbrengst daarvan daalde met 4,5 procent naar 2,93 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.