Varkenshouderij

Nieuws 1003 x bekeken

Duitsers slachten meer varkens met lager gewicht

Wiesbaden - De Duitse slachterijen hebben ook in het derde kwartaal meer varkens verwerkt. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar groeide het aantal met 0,7 procent, ofwel 105.500 naar 14,53 miljoen dieren, meldt het Statistische Bundesamt.

De varkensleveranties uit het buitenland stegen afzonderlijk bekeken met 1,9 procent. Dat was meer dan de groei van de binnenlandse leveranties, die zich beperkte tot 0,6 procent. In het eerste halfjaar werden  1,2 procent meer varkens verwerkt dan in dezelfde periode van 2012.  In het derde kwartaal waren de slachtgewichten wel gemiddeld 1,5 kilo lager dan vorig jaar. De vleesproductie daalde daardoor met 0,9 procent naar 1,3 miljoen ton.

De kuikenvleesproductie nam met ruim 7 procent toe naar 235.400 ton. De kalkoenvleesproductie daalde daarentegen met 1,1 procent naar 110.500 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.