Varkenshouderij

Nieuws 2665 x bekeken 1 reactie

Duitse varkensprijs fors omhoog

Rheda Wiedenbrück - De stemming op de Duitse afzetmarkt voor vleesvarkens is positief. Het aanbod van de dieren is niet al te groot (93 tot 94 procent van het normale aantal). Zodoende verhoogt de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch haar varkensprijs vrijdag met 6 cent naar €1,72 per kilo.

Het Duitse vleesbedrijf Tönnies heeft geen keus door het krappe aanbod en moet de prijsverhoging noodgedwongen volgen. De slachterij komt dus niet met een eigen zogenoemde 'Hausprijs'. Wel klagen Duitse slachterijen steen en been over de in hun ogen te magere marges op het inkopen van vleesvarkens en de verkoop van varkensvlees. Dat levert wel wat meer op door een grotere vraag van de vleesverwerkende industrie. Zij heeft meer grondstoffen nodig voor de productie van vleeswaren voor de feestdagen aan het eind van het jaar. Vers varkensvlees gaat bij supermarkten en slagers iets beter van de hand. De vraag van consumenten is nog niet op het niveau van vorig jaar.

Eén reactie

  • koestal

    Kerst komt er aan,dan wil men wel wat op tafel

Of registreer je om te kunnen reageren.