Varkenshouderij

Nieuws

Duitse markt varkensvlees blijft krimpen

Bonn - De sinds 2006 dalende trend bij de varkensvleesconsumptie in Duitsland heeft zich dit jaar voortgezet.

Volgens berekeningen van landbouwmarktbureau AMI zal de teller eind dit jaar blijven steken op een consumptie van 38,4 kilo per inwoner ofwel 1,5 procent minder dan vorig jaar. Verantwoordelijk hiervoor zijn factoren als een tegenvallend barbecueseizoen, een kritischer houding van de consument tegenover vlees in het algemeen en een teruglopend aantal inwoners. Ook het gestegen prijsniveau voor varkensvlees (5,1 procent ten opzichte van 2012) heeft meegespeeld. De hogere prijzen betekenen echter ook dat de huishoudens er evenveel voor hebben uitgegeven, namelijk 3,8 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.