Varkenshouderij

Nieuws 834 x bekeken

Duitse afzet varkensvlees daalt fors in september

Bonn - Duitse bedrijven verkochten in september 4,2 procent minder varkensvlees dan in dezelfde maand van 2012. Tot en met september daalde de Duitse afzet met zo'n 2 procent ten opzichte van de eerste negen maanden van vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse marktonderzoeksbureau AMI. De daling van de Duitse vraag naar varkensvlees is een gevolg van de stijging van de prijs met 5,1 procent. Daarnaast viel het seizoen voor de barbecue afgelopen zomer tegenvallende temperaturen in het voorjaar. Bovendien is er een verschuiving van de Duitse consumptie van varkensvlees naar pluimveevlees en vegetarische gerechten bij Duitse consumenten. Tenslotte neemt het aandeel moslims in de Duitse bevolking toe. Zij eten geen varkensvlees, maar andere vleessoorten.

Of registreer je om te kunnen reageren.