Varkenshouderij

Nieuws 1329 x bekeken 1 reactie

Deens vleesconcern Tican profiteert van faillissement Jutland Meat

Thisted - De Deense vleescoöperatie Tican heeft geprofiteerd van het faillissement van Jutland Meat, het voormalige bedrijf van Frans Stortelder, die in februari de handdoek in de ring gooide. Tican kon daardoor – in tegenstelling tot de grote concurrent en zustercoöperatie Danish Crown - het aantal geslachte varkens opkrikken met 6 procent naar 1,9 miljoen. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het concern vrijdag heeft gepresenteerd.

Tican had het in 2012/13 moeilijk op met name de Britse markt als gevolg van de nasleep van het paardenvleesschandaal. Daarnaast verliep het ook in Japan minder goed dan gehoopt. Het resultaat zakte naar 13,4 miljoen euro: een kleine 6 miljoen minder dan in 2011/12. Het resultaat geeft ruimte voor een nabetaling van 11,4 cent per kilo. Dat is ook iets minder dan in het voorafgaande jaar. Tican draaide een omzet van 685 miljoen euro (plus 8 procent ten opzichte van het vorige boekjaar).

Eén reactie

  • koestal

    De een zijn dood is de ander zijn brood

Of registreer je om te kunnen reageren.