Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Danish Crown stapt in zwaardere varkens

Randers - Danish Crown wil zwaardere varkens. Met ingang van 2014 verhoogt het Deense vleesconcern het basisgewicht daarom met 4 kilo. Dat is volgens het bedrijf goed voor de leveranciers en de doelmatigheid in de slachterijen.

"De markt heeft zich ontwikkeld. We kunnen iets zwaardere deelstukken kwijt en dat potentieel moet worden benut", licht directietopman van de varkensvleesdivisie DC Pork toe. Per varken kunnen de leveranciers met het hogere gewicht hun dekkingsbijdrage volgens de berekeningen verbeteren met circa €1,90. Voor biggenproducenten is de verbetering ruim 1 euro. Danish Crown hanteerde tot dusver als basisgewicht minimaal 70 kilo bij een bovengrens van 85,9 kilo. Daarvoor betaalt het bedrijf volgende week een kiloprijs van €1,543 exclusief nabetaling. Voor alle buiten de basisgewichten vallende varkens is de notering lager.  Ten opzichte van vorige week is de vleesprijs onveranderd.

Eén reactie

  • info237

    er komen te weinig varkens in Denemarken bij Danish Crown aan de haak, door de exposieve groei van de export van biggen.
    Meer kilo's aan de haak = meer vlees in de markt. We moeten juist minder vlees hebben in de markt voor een betere prijsvorming. Voorbode voor hogere slachtgewichten in Europa is niet goed voor producentenprijs. Helaas!!.

Of registreer je om te kunnen reageren.