Varkenshouderij

Nieuws 965 x bekeken

Danish Crown gaat weer inkrimpen

Randers - Danish Crown gaat opnieuw snoeien in de slachterijcapaciteit in Denemarken. Dat heeft het concern vrijdag aangekondigd. Reden is het hoge kostenniveau in het thuisland en het teruglopende aanbod aan vleesvarkens.

Hoeveel slachterijen zullen worden gesloten en welke exacte consequenties dat zal hebben voor de werkgelegenheid staat nog open, in afwachting van de politieke maatregelen die de Deense regering heeft toegezegd, licht directietopman Kjeld Johannesen toe. Deze maatregelen moeten nog dit jaar worden gepresenteerd, zo is de bedoeling. Johannesen stelt echter dat het beleid niet alle besnoeiingen zal kunnen afwenden. "Wij kunnen er niet omheen om slachterijen te sluiten. We zijn bezig met een analyse van de structuur. Belangrijk is dat we niet de mogelijkheden vernietigen, als er ooit weer eens een groeiend aantal vleesvarkens komt." De aankondiging komt niet helemaal als een verrassing. Eerder dit jaar deed de vakbeweging een poging om de medewerkers van Danish Crown te bewegen een fonds te vormen, zodat daarmee investeringen in de varkenshouderij zouden kunnen worden gefinancierd. Het personeel stemde dit plan echter weg.

Of registreer je om te kunnen reageren.