Varkenshouderij

Nieuws

Campagne tegen Straathof en Van Gennip in Duitsland

Berlijn - De militante dierenbeschermingsorganisatie Animal Rights Watch (ARIWA) is een nieuwe campagne begonnen met beschuldigingen aan het adres van de Duitse varkenshouderij, in dit geval de Nederlandse 'varkensbaronnen' Van Gennip, Straathof en hun Deense concurrenten en collega's Per en Aksel Kirketerp.

De organisatie heeft bij bedrijven ingebroken om video-opnamen te maken aan de hand waarvan ARIWA wil aantonen dat de bedoelde bedrijven een aantal welzijnsregels aan hun laars lapt. Het magazine Der Spiegel en de televisie-omroepen ARD en NDR hebben aandacht geschonken aan de beelden en de beschuldigingen. De Nedersaksische boerenbond Landvolk gaf vrijdag een verklaring uit waarin de campagne van ARIWA als 'grof slordige veralgemenisering' wordt getypeerd. "Heel duidelijk staat hier op de voorgrond de publieke opinie tot verontwaardiging te brengen met als doel om financiële giften te werven", zegt Landvolk-voorzitter Werner Hilse. Hij verwijt de dierenbeschermers tevens zich boven de wet te verheffen door illegaal binnen te dringen in de bedrijven en meent niet dat de video-beelden serieus kunnen worden genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.