Varkenshouderij

Nieuws 1159 x bekeken 2 reacties

Britse varkensprijs boven 2 euro per kilo

Londen – De Britse varkensprijs ligt, mede door de hoge koers van het pond, inmiddels boven de 2 euro per kilo geslacht gewicht.

De DAPP-notering van het varkensschap BPEX stond in de eerste week van deze maand op 172,03 pence per kilo, wat omgerekend uit komt op €2,03.

De varkensprijs in Groot-Brittannië komt de laatste weken ook nauwelijks van zijn plaats. De bond van varkenshouders National Pig Association denkt dat dat komt door de grote vraag naar varkens en vlees uit eigen land. Dat leidt tot wat de NPA noemt 'een forse premie bovenop de varkensprijzen die momenteel elders in Europa worden betaald'.

De NPA zelf voert al jaren actie voor 'Buy British' en is er in die tijd in geslaagd een aantal grote supermarkten te overtuigen om alleen varkensvlees uit Groot-Brittannië zelf te verkopen. Ham en bacon komt daarbij meestal nog wel uit Nederland of Denemarken.

Laatste reacties

  • rit

    mooi wanneer steken deze prijzen het kanaal over?

  • John*

    pas als onze varkens en vlees t kanaal oversteken...

Of registreer je om te kunnen reageren.