Varkenshouderij

Nieuws

Biggen dood bij brand in Hoogeloon

Hoogeloon - Door een brand in een varkensstal in het Brabantse Hoogeloon zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ongeveer 250 biggen doodgegaan. Volgens de brandweer is de stal waarin zij stonden goeddeels uitgebrand.

Het ging om een gebouw dat uit twee met elkaar verbonden delen bestond. Het andere deel bleef gespaard. Bij het blussen had de brandweer problemen door gebrek aan bluswater. Er was een brandkraan in de buurt, een tweede was op 500 meter afstand.

De brand was rond drie uur onder controle. Er is wat asbest vrijgekomen, meldde een woordvoerder van de brandweer, maar dat is op het terrein van de boerderij terechtgekomen.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.