Varkenshouderij

Nieuws 3074 x bekeken 5 reacties

Beursprijs varkens omhoog

Zoetermeer – Na de forse prijsdaling in de afgelopen twee weken, gaat de Nederlandse beursprijs voor varkens nu weer iets omhoog. Voor de komende week stijgt de notering van geslachte varkens met twee cent naar €1,62 per kilo. Levende varkens noteren een cent hoger op €1,29 per kilo.

De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch verraste eerder vandaag met een prijsverhoging met 3 cent naar €1,66 per kilo geslacht gewicht franco slachterij exclusief btw. Volgens de noteringscommissie is deze prijsverhoging het resultaat van een krapper aanbod op dit moment en buitensporige prijsverlagingen in de afgelopen twee weken.
De beursprijs voor biggen blijft deze week onveranderd op €31 per stuk. Ook de noteringscommissie van de NVV houdt de prijs voor de komende week gelijk.

Laatste reacties

 • W.v.Bree

  Tonnies zal deze week toch moeten verhogen, anders krijgt hij minder varkens.

 • boerkebrabant

  nou ben ik benieuwd wat vion maadag doet, zijn collegas hebben de laatste tijd al verhoogt, terwijl vion gelijk is gebleven. dit kan betekenen dan er extra toeslag is betaald, of de leveranciers van vion accepteren dit, wat ik me niet kan voorstellen overigens.
  ik zou zeggen vion. laat maandag maar eens wat leiderschap zien en verhoog maar eens met 3 cent.

 • XB

  Aanbeveling aan Boerderij: weg met die NLE reclame!!!!!!! Is nu onderhand wel erg irritant. Je klikt het weg, en twee tellen later is het er weer. Sowieso is de meeste reclame op deze site overbodig en ongewenst. Ik boycot NLE. Ben benieuwd wie het nog meer gehad heeft met die shit reclames.

 • vanmeertrading

  Helemaal mee eens Zwerfkei. Ik vind dit ook helemaal niet prettig! Je weet ondertussen wel waar boerderij zijn centen vandaan haalt.

 • varken23

  gewoon een ad-blocker installeren dan heb je geen of weinig last van
  reclame

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.