Varkenshouderij

Nieuws 697 x bekeken

Amerikaanse slachterijen verwerken minder varkens

Washington - Het aantal varkensslachtingen in de Verenigde Staten en Canada lag in september op 9,03 miljoen. Dat is 4,4 procent minder dan een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

De daling van de Amerikaanse slachtingen is nog geen gevolg van de uitbraken van Porcine Epidemic Diarrhea (PED), schrijft marktexpert Steve Meijer op Themeatsite. De eerste uitbraak van PED onder zeugen in de VS was volgens Meijer op 15 april. Anderen claimen dat het virus al eerder aanwezig was, maar Meijer bestrijdt dit. Hij verwacht pas in december de eerste daling van het vleesvarkensaanbod als gevolg van de PED-uitbraken in de Amerikaanse staat North Carolina. In Iowa zijn de gevolgen volgens de deskundige voor het eerst zichtbaar in maart volgend jaar. De huidige daling van de aanvoer van vleesvarkens in de VS en Canada is volgens Meijer een gevolg van de hoge voerprijzen in de afgelopen maanden. Tot en met september verwerkten VS-slachterijen 82,4 miljoen vleesvarkens. Dat betekent een daling met 0,6 procent ten opzichte van de eerste 3 kwartalen van 2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.