Varkenshouderij

Nieuws 1201 x bekeken 4 reacties

Vion bekijkt juridische mogelijkheden

Eindhoven - Vion is er nog niet uit of ze eventueel juridische stappen onderneemt richting het Vara-programma Zembla. Dat zegt directeur communicatie Marc van der Lee.

Zembla handhaaft zijn beschuldigingen van fraude met Beter Leven-vlees en zegt zich te baseren op twee klokkenluiders afkomstig uit het Vion-personeel.  "Wij willen vooruit en deze zaak achter ons laten. Maar de hele zaak wringt wel. Hans Alders kreeg van Zembla geen inzage in hun materiaal en ook geen gesprek met de klokkenluiders. Nu zie je natuurlijk niet geheel toevallig dat die klokkenluiders RTL nieuws wel te woord willen staan. We zijn door deze handelwijze gewoon geschoffeerd."

De mogelijkheden die er zouden zijn voor Vion zijn een gang naar de Raad voor de Journalistiek, die een uitspraak zou moeten doen over de journalistieke werkwijze van Zembla. Een gang naar de rechter zou waarschijnlijk resulteren in een lange juridische procedure, zo verwacht Van der Lee. "De vraag is of we daar veel aan hebben. Zembla zal zich beroepen op het recht van bronbescherming, die ik overigens op zich respecteer."

Laatste reacties

 • groot boerdam

  Niet twijfelen direct aanpakken dat volk!!!

 • Snel

  waar blijft Dirk Duijzer met zijn excuses of is hij de rente aan `t bijstellen

 • BW

  Als je vals beschuldigd word, moet dat recht gezet worden. Dat VION dit zelf niet doet kan ik wel begrijpen. Misschien ligt hier een taak voor het PVV. Tenslotte is de gehele vleeswereld getroffen door deze beschuldiging. En op deze manier is niet VION maar de sector die opkomt voor gerechtigheid.

 • info104

  Direct aanpakken die Zembla mannen en vooral de kranten zoals Trouw , Telegraaf en dat soort kranten erbij halen, groots uitpakken ,daar hebben ze een hekel aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.