Varkenshouderij

Nieuws 2095 x bekeken 9 reacties

'Versoepel keuringen varkensvlees in slachthuis'

Straatsburg – Het Europees Parlement gaat akkoord met de invoering van zichtkeuringen van varkensvlees. Daarmee is het op termijn in beginsel niet meer nodig karkassen in te snijden.

Dat bleek woensdag tijdens stemmingen in Straatsburg.

Het besluit volgt op een voorstel van de Europese Commissie. Het dagelijks bestuur van de EU vindt het niet nodig dat in slachthuizen elk varkenskarkas wordt ingesneden; dat zou alleen nodig zijn als uit administratieve gegevens of een zichtkeuring blijkt dat er iets mis is. De milieucommissie van het EP blokkeerde eerder dit voorstel, maar plenair is nu het licht op groen gezet.

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) is blij met de stemmingsuitslag. Volgens een woordvoerder is hiermee een stap gezet op weg naar ‘modernisering van de vleeskeuring’. “Het voorstel geeft ruimte voor risicogebaseerde keuringen”, zegt een woordvoerder. “Dat is efficiënter en daarom juichen we het toe.” CDA-europarlementariër Esther de Lange stemde tegen deze versoepeling. Volgens haar geven de recente voedselschandalen aan dat voorzichtigheid geboden is.

Laatste reacties

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • chiel.slinkman

  Installeer Ad-block, nooit meer last van advertenties.

 • keijenberg

  Ik wil me meteen aansluiten over de vervelende advertentie,s
  het lijkt mij ook niet nodig!!!!

 • gertke

  Kraats:helemaal mee eens!

 • krulsaart

  en waar zijn de varkensprijzen gebleven?

 • beversbv1

  als de varkensprijzen niet terug komen en ik moet er per sms voor betalen dan zeg ik mijn abbonement op.

 • Beheerder
  Redactie

  @ beversbv1:
  De varkensprijzen zijn niet weg, ze hebben alleen een andere plek op de site gekregen => namelijk in Boerderij op Maat. Via het tabblad Op Maat (bovenin) is deze voor abonnees gewoon te bereiken. U kunt de voor u relevante prijzen zelf op uw persoonlijke dashboard zetten.
  En over betalen:
  Aan de tarieven van de sms-service is niets gewijzigd. Voor u als abonnee verandert er niets. U heeft houdt volledig toegang tot de informatie die Boerderij online brengt. Ook niet-abonnees hebben nog toegang, maar voor hen is onbeperkt gratis meelezen op Boerderij.nl niet meer mogelijk.

 • VLBD

  Uit het feit dat Esther de Lange (CDA) op dit voorstel voor modernisering van de vleeskeuring tegengestemd heeft wordt weer eens duidelijk hoe weinig politici afweten van deze materie en hoezeer het politieke handelen gedreven wordt door de waan van de dag.

 • adam

  weinig nieuws want dat gebeurde al lang..

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.