Varkenshouderij

Nieuws 2314 x bekeken 5 reacties

Tönnies sluit overeenkomst met KTG Agrar

Moskou - De Duitse slachterij Tönnies heeft samen met het Duitse bedrijf KTG Agrar een dochteronderneming opgericht. Op die manier willen de partners samen varkens en varkensvlees gaan produceren in Rusland.

In de loop van volgend jaar moet er worden gestart met de bouw van de stallen en de slachterij. In de regio's Woronesch en Belgorod moeten uiteindelijk 0,7 miljoen varkens per jaar worden geproduceerd.

KTG Agrar heeft al boerderijen in Rusland en Litouwen. Dat zijn voornamelijk akkerbouwbedrijven. Voglens KTG-directeur Siegfried Hofreiter wordt in totaal 600 miljoen euro geïnvesteerd in Rusland. De eerste 280 miljoen euro zijn de laatste jaren al geïnvesteerd in Rusland. Voor dat geld zijn acht varkensstallen en enkele tienduizenden hectares grond gekocht voor het verbouwen van graan. Ook is geïnvesteerd in landbouwmachines en een mengvoerfabriek welke deze maand nog in gebruik wordt genomen. Een volgend varkensbedrijf dat tussen de 20 en 25 miljoen euro heeft gekost, wordt in 2014 in bedrijf genomen.

Volgens de Duitse krant der Frankfurter Allgemeine is het denkbaar dat Clemens Tönnies onder druk is gezet om te investeren in Rusland. De krant doelt op het blokkeren van de import. Ook alle vestigingen van Tönnies zijn geblokkeerd voor de levering van vlees aan Rusland. De Russen hebben dat gedaan op basis hygiëne-eisen. Clemens Tönnies erkent dat het een wens van de Russische regering is dat het bedrijf ook in Rusland varkensvlees gaat produceren. Aan die wens wordt stap voor stap gehoor gegeven getuige deze ontwikkelingen.

Laatste reacties

 • niet

  nou weer meer varkens zo komt er nooit minder aanbod!!!

 • krulsaart

  betrouwbare partners die russen

 • Flyinghollander

  krulsaart jij hebt ervaring? of waar basseer je dit op? Tonnies speelt al heel lang met de Russen en het is elke keer uitgesteld.

 • gertjan.gerrits

  Logische stap, Tonnies is al langer actief met varkens bedrijven in Rusland....het is een uitbereiding van activiteiten. En alhier produceren, waar het grondstof aanbod hoog is, de kostprijs lager en de zelfvoorzieningsgraad nog lang niet bereikt is, lijkt mij een goed besluit. Daarnaast is voor Tonnies soort van risico spreiding (grens politiek)

 • Jan Arthur

  Groeien bomen toch tot aan de hemel?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.