Varkenshouderij

Nieuws

Russische varkensvleesproductie stijgt

Moskou - De binnenlandse varkensvleesproductie van Rusland stijgt dit jaar 5,5 procent, tot 2,1 miljoen ton geslacht gewicht. Dat verwacht het Amerikaanse consulaat in Moskou.

De productiestijging heeft twee redenen. In de eerste plaats zakken de voerkosten, doordat graan en mais goedkoper wordt. Daarnaast stelt de regering meer geld beschikbaar voor de sector. Voor de komende drie jaren trekt Moskou 5 miljard euro uit voor de varkenshouderij. De verwachting is dat de varkensstapel groeit tot 19.6 miljoen dieren in 2015.

Door de gestegen binnenlandse productie neemt de Russische import van varkensvlees af. In de eerste helft van dit jaar voerde Rusland 440.000 ton vlees in, 16 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Rusland is niet meer met afstand de grootste afnemer van Europees varkensvlees, China koopt bijna evenveel.

Of registreer je om te kunnen reageren.