Varkenshouderij

Nieuws 778 x bekeken

Rusland importeert minder varkensvlees

Moskou - Rusland zal dit jaar naar verwachting minder dan 1 miljoen ton varkensvlees importeren. Dat betekent een daling met meer dan 20 procent ten opzichte van 2012. Toen voerde Rusland ongeveer 1,25 miljoen ton in.

Dat meldt Jurij Kowaljow, voorzitter van de Russische overkoepelende organisatie van varkenshouders, op schweine.net. Rusland voert zijn eigen productie van varkensvlees flink op. In 2016 wil het land 2,4 miljoen ton varkensvlees produceren. Dat is 14,3 procent meer dan de Russische productie van 2,08 miljoen ton in 2012. Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies zal daaraan bijdragen. Dat gaat samen met het akkerbouwbedrijf KTG Agrar jaarlijks 1 miljoen vleesvarkens produceren op eigen varkensbedrijven met een eigen slachterij en mengvoerfabriek.

Of registreer je om te kunnen reageren.