Varkenshouderij

Nieuws 1640 x bekeken 3 reacties

PvdD dient klacht in tegen stadsboerderij

Amsterdam - De Amsterdamse afdeling van de Partij voor de Dieren heeft een klacht ingediend bij de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) over de huisvesting van twintig varkens van een stadsboerderij in Amsterdam Noord.

Ook heeft de partij vragen gesteld aan de wethouder Dierenwelzijn van Amsterdam. De biggen van de stadsboerderij worden op een open veld gehouden dat door de vele regen van de afgelopen dagen compleet is veranderd in een modderpoel. De varkens beschikken echter niet over een schuilmogelijkheid en daarover trekt de PvdD aan de bel.

De PvdD wijst erop dat varkens volgens de wet naast modder ook een droge en beschutte plek nodig hebben om te kunnen rusten en te schuilen. De partij dringt er bij de wethouder op aan om actie te ondernemen en te zorgen voor een verbetering in de huisvestingssituatie.

Laatste reacties

 • Mozes

  Vandaag is het de eerste jachtdag, dus ik weet wel een oplossing.

 • boerke brabant

  kunnen ze in de modder rollebollen is het weer niet goed...
  de dieren in de OVP hebben ook modder en geen droge plek om te liggen en te vreten....

 • jordi 1455

  De PVDD wou toch zo graag een modderpoel, krijgen de varkens een modderpoel en dan is het nog niet, ondankbaar volk die pvdd gasten.

Of registreer je om te kunnen reageren.