Varkenshouderij

Nieuws

Ministerie in de fout, maar boete blijft

Bentelo - Een veehouder uit het Overijsselse Bentelo heeft gelijk gekregen van de rechter in een beroepszaak tegen het ministerie. Desondanks vindt de rechter dat de veehouder de te veel betaalde bedrijfstoeslag moet terugbetalen.

Dat blijkt uit een deze week gepubliceerde uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. De veehouder heeft over 2010 een bedrag van ruim 1.200 euro te veel aan bedrijfstoeslag gekregen. Daarnaast heeft de veehouder een procedure lopen over een boete van 2.000 euro vanwege een overtreding van de Meststoffenwet.

Het ministerie heeft bij het terugvorderen van de te veel betaalde toeslagrechten ten onrechte verwezen naar de boete.

De rechter zegt dat de veehouder terecht beroep heeft aangetekend tegen het besluit van het ministerie, maar daarmee vervalt niet de korting, vindt de rechter. Die kan gewoon worden geïnd.

Het ministerie moet wel de juridische kosten   van de veehouder betalen: 720 euro proceskosten en 310 euro betaaldgriffierecht.

Of registreer je om te kunnen reageren.