Varkenshouderij

Nieuws 599 x bekeken 1 reactie

Deense biggenexport naar Nederland ruim gehalveerd

Fredericia - De export van Deense biggen naar Nederland is in de eerste negen maanden van dit jaar ruim gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers van het zogenoemde verplaatsingsregister van de Deense bedrijfstak.

Concreet namen Nederlandse mesters van januari tot oktober dit jaar 10.189 biggen uit Denemarken af, tegen 25.486 in dezelfde periode van 2012. In totaal voerden de Denen volgens het register in de eerste negen maanden krap 6,9 miljoen biggen uit. Vorig jaar waren het er 6,75 miljoen. Duitsland blijft de grootste afnemer met tot en met september krap 4,5 miljoen biggen. Polen is echter nog steeds flink in opmars met ruim 1,8 miljoen. Dat was al iets meer dan in 2012 als geheel.

De cijfers van het verplaatsingsregister zijn lager dan die van landbouwsectororganisatie LF. Daar staat tegenover dat het verplaatsingregister ook de bestemmingen vastlegt.

Eén reactie

  • eenvoudige boer

    Oftewel van 0,35% naar 0,15 % van de totale export

Of registreer je om te kunnen reageren.