Varkenshouderij

Nieuws 399 x bekeken

Daling VS-export varkensvlees zwakt af

Washington/Brussel - De Verenigde Staten exporteerden in augustus 174.300 ton varkensvlees. Dat is 0,6 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar.

Daarmee winnen de VS terrein op de EU-landen. Die exporteerden in augustus 4 procent minder varkensvlees met 264.000 ton. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie en het Amerikaanse ministerie van landbouw. De sterke stijging van de koers van de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar benadeelt de EU-exportpositie.

Tot en met augustus kwam de Amerikaanse uitvoer uit op 1,41 miljoen ton karkasgewicht. Dat betekent een daling met 4,6 procent ten opzichte van de eerste acht maanden van 2012. De EU-uitvoer daalde tot en met augustus met 0,6 procent naar 2 miljoen ton productgewicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.