Varkenshouderij

Nieuws

Cranswick heeft last van hoge varkensprijzen

Hull – Het Britse varkensvleesbedrijf Cranswick heeft de omzet in het halfjaar tot 30 september met 13 procent zien toenemen. De winst bleef echter op een gelijk niveau als vorig jaar, met name doordat de hoge varkensprijzen drukken op de marge.

Dat stelt Cranswick in een tussentijds bericht. Het vleesbedrijf probeert de hogere inkoopkosten te compenseren door verdere efficientieverbeteringen en hogere volumes, maar is daar niet volledig in geslaagd. De kosten doorberekenen aan de klanten levert eveneens vertraging op. De Britse varkensprijzen zijn volgens Cranswick in de laatste maanden verder doorgestegen en hebben een recordhoogte bereikt ‘waarop ze de rest van dit jaar ook wel zullen blijven’.
Het vleesbedrijf heeft de laatste tijd verder geïnvesteerd in eigen fokkerij- en mesterijbedrijven met de aankoop van twee eenheden voor in totaal 3.000 zeugen. Het totaal aantal zeugen dat Cranswick zelf bezit is daarmee op 15.000 gekomen. "Dat geeft ons een grotere controle over een sterke en geïntegreerde bevoorradingsketen met een duidelijke focus op eersteklas Britse ingrediënten."

Of registreer je om te kunnen reageren.