Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Chinezen en Oekraïners samen in varkensvlees

Dnjepropetrovsk - Het Chinese bedrijf Xinjiang Production and Construction Corps (XPCC) heeft een joint venture afgesloten met het Oekraïense bedrijf KSG Agro. Het gaat om een grootschalig project voor de productie van varkensvlees en voergewassen.

Dit meldt de nieuwssite GlobalMeat news.com. Het zou gaan om een totale investering van 2,6 miljard dollar (1,9 miljard euro).

Het project in de Oblast Dnjepropetrovsk in Oekraïne behelst de bouw van verscheidene varkensbedrijven met een totale productiecapaciteit van 90.000 tot 100.000 ton varkensvlees per jaar. De onderneming zou één van de grootste varkensvleesproducenten worden van Oekraïne. Berichten dat de Chinese onderneming het Oekraïense land zou hebben gekocht worden door het Oekraïense bedrijf KSG ten stelligste tegengesproken. "Er is geen sprake van koop, huur of onderhuur door de Chinezen", aldus de hoogste baas van KSG, Sergey Kasyanov. Volgens hem zal er geproduceerd worden op grond die KSG huurt of in bezit heeft. Er zal worden gewerkt met Oekraïense werknemers. Het grootste deel van de productie wordt geleverd op de Oekraïense markt. Alleen de overschotten worden geëxporteerd. Er is volgens volgens de KSG-topman geen sprake van dat de grond zou worden verkocht aan buitenlanders.

De Oekraïense overheid streeft er naar om de handelsomzet tussen Oekraïne en China fors te laten groeien. Vorig jaar kwam de handel tussen beide landen uit op een bedrag van 364 miljoen dollar (269 miljoen euro). Dit jaar wordt een groei verwacht van 46 procent.

Laatste reacties

  • Mtstermors1

    Word tijd dat vion de toko ook vekoopt aan chinezen.

  • alco1

    Liever niet. Dan verdwijnt er weer geld met de winsten uit ons betalingscircuit. En de politici maar roepen dat de mensen geld oppotten. Maar dat geld is echter weggevloeit naar het buitenland.
    Ik moet bij deze materie vaak denken aan 'Monopolie' wat we vroeger vaak speelden. Sommigen gingen kaartjes verkopen en kregen daarvoor veel geld. Ze verloren echter altijd omdat er op de langere termijn niets meer was om mee te verdienen. Velen hebben het spel waarschijnlijk nooit begrepen.

Of registreer je om te kunnen reageren.