Varkenshouderij

Nieuws

Biggen iets duurder, varkensprijs gelijk

Zoetermeer – De beursprijs voor biggen is met 50 cent verhoogd naar €33,50 per stuk. De beursprijs voor vleesvarkens blijft onveranderd.


Eerder op de dag bleven ook al de varkensprijzen in Duitsland op hetzelfde niveau als afgelopen week. Volgens de handel is er sprake van een normaal aanbod aan slachtrijpe varkens dat goed wordt opgenomen door de slachterijen. De noteringscommissie van de Vereinigungspreis besloot daarop in lijn met de Duitse slachterijen de prijs te handhaven op €1,75 per kilo.
De beursprijs van de Nederlandse organisatie van handelaren NBHV blijft voor geslachte varkens op €1,72 per kilo. Levende varkens noteren eveneens onveranderd op €1,37 per kilo. Bij de zeugen is er wel sprake van enig verschil; geslacht noteert onveranderd op €1,34 en levende zeugen gaan met 1 cent omhoog naar €1,10 per kilo.
Bij de biggen ziet de noteringscommissie van de NBHV wel ruimte om de notering wat verder te verhogen. Na de terugval in september is de prijs de laatste twee weken weer 1 euro gestegen. Daarmee ligt de notering nog €3,50 onder het gemiddelde niveau van dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.