Varkenshouderij

Nieuws 1274 x bekeken 1 reactie

Bezorgdheid over dood Franse wilde zwijnen

Valence – In de Franse regio Ardèche is bezorgdheid ontstaan nadat sinds het begin van de zomer meer dan honderd dode wilde zwijnen zijn gevonden. Alleen al in de eerste week van oktober zijn tien kadavers aangetroffen.

De autoriteiten proberen met hulp van de nationale dienst voor dierengezondheid Anses de oorzaak van de golf sterftegevallen te achterhalen. De meest voor de hand liggende verklaring is vergiftiging, bijvoorbeeld uit een rivier of andere waterbron, maar Anses kijkt ook naar mogelijke besmetting met varkenspest. In een aantal gemeenten in de Ardèche is inmiddels een verbod uitgevaardigd om wild te eten. Bovendien heeft de regionale overheid een crisiscentrum ingesteld.

Eén reactie

  • overheid

    Galliërs zonder hun zwijnen? Dat wordt vast weer oorlog.

Of registreer je om te kunnen reageren.