Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

België onderzoekt staartbijten

Leuven - Ook in België wordt het staartbijtprobleem in een speciaal onderzoeksproject onderzocht. Sinds februari draait aan de Universiteit van Leuven een speciaal onderzoeksproject dat tot doel heeft in kaart te brengen welke factoren staartbijten veroorzaken en hoe het door aanpassingen in het management en het aanbieden van afleidingsmateriaal kan worden teruggedrongen.

Het project is een samenwerking tussen de afdelingen Dier & Welzijn van de universiteit Leuven, de hogeschool Thomas More en de onderzoeksgroep genetica van de universiteit Leuven.

Het onderzoeksproject richt zich op de specifieke Belgische vleesvarkens met Piétrain-bloed. Om de invloed van de genetica na te gaan wordt in het onderzoeksproject gewerkt met twee verschillende eindberen.

Een ander aspect van het onderzoek is de aanbieding van verrijkingselementen in de huisvesting van de varkens en aanpassingen aan de huisvesting (schuilmogelijkheden).

Laatste reacties

  • agratax2

    Waarom niet ook de voeding erbij betrekken. Volgens insiders helpt stro al terdege om dit canibalisme tegen te gaan, zo zou volgens Amerikaanse wetenschappers het toedienen van spore elementen in het voer ook helpen omdat er doorgaans te weinig spore elementen in het voer. Laten we ons onderzoek nu niet steeds laten leiden door Stedelingen die hun eigen gedrag projecteren op de varkens.

  • janskip

    helemaal met Agratax eens al die bijterij is vooral Guts gerelateerd dus als je maag en darmen niet op orde hebt komt er bij gedrag net als bij kippen ontstaat er dan pikgedrag.
    Dus alles draait om DARMGEZONDHEID
    www.vitados.com

Of registreer je om te kunnen reageren.