Varkenshouderij

Nieuws 889 x bekeken

Belgen slachten veel minder varkens

Brussel - Belgische slachterijen verwerkten in augustus bijna 937.000 vleesvarkens. Dat is een daling met 76.000 stuks ofwel 7,5 procent ten opzichte van dezelfde maand van 2012. Dat blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Door een stijging van het aantal verwerkte vleesvarkens in de maanden voor augustus komt het aantal Belgische varkensslachtingen in de eerste 8 maanden met 7,85 miljoen stuks nog 1,8 procent hoger uit dan in dezelfde periode van vorig jaar. Daarmee winnen Belgische slachterijen terrein op hun Nederlandse collega's. Die verwerkten, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), tot en met juli met 8,02 miljoen stuks 5,0 procent minder vleesvarkens dan in de eerste 7 maanden van 2012. Het CBS krijgt de slachtcijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Bij het Productschap Vee en Vlees komt de daling tot en met juli uit op 2,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het schap baseert zich daarbij op classificatiegegevens van vleesvarkens en verhoogt die met een vaste factor, omdat niet alle in Nederland geslachte varkens geclassificeerd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.