Varkenshouderij

Nieuws 1819 x bekeken 7 reacties

'2014 beter voor vleesvarkenshouders'

Bonn - De Europese varkensvleesprijzen zijn in het tweede kwartaal van volgend jaar hoger dan in het lopende jaar. Dat denken de meeste experts die het Duitse landbouwmarktbureau AMI heeft geënquêteerd. Dat heeft het bureau dinsdag laten weten.

"Na twee zeer teleurstellende barbecueseizoenen in 2012 en 2013 kan de vraag in de periode april-juni 2014 bijna alleen maar beter worden. Ook de naar alle waarschijnlijkheid opnieuw krimpende EU-productie en een wereldwijd verbeterde conjuncturele situatie kunnen de varkensprijzen in het komende jaar steunen", aldus AMI, dat verder constateert dat de mesters ook door de lagere voerkosten een wat beter jaar tegemoet kunnen zien. Over het komende eerste kwartaal lopende meningen van de experts daarentegen uiteen.

In het lopende jaar komen de vleesprijzen naar schatting 3 tot 5 cent per kilo hoger uit dan in 2012. Dat komt neer op gemiddeld 1,75 euro per kilo, ofwel een plusje van 2 procent.

Laatste reacties

 • Wim Toornstra

  bla bla bla bla bla bla
  Het wordt altijd volgend jaar beter.
  geef de gek hoop en hij gaat door

 • alco1

  Er moeten inkopers komen of slachterijen die een goede prijs garanderen, daar heb je pas wat aan.

 • boerkebrabant

  zolang de slachters varkens verkopen op de termijnmarkt. die structueel te laag staat, zullen ze af en toe een paar weken duur worden, maar dan weer snel naar de termijnmarktprijs anders kost het daar geld.
  het zou voor iedereen beter zijn, als daar geen zaken meer worden gedaan, behalve als ze het contract rechtstreeks koppelen met de producent van varkens, maar die vind je niet want dan weet je vaak dat je verlies hebt.

 • BW

  Ik typte net een reactie over een artikel DLV. En nu kom ik hier weer van die waarzeggers tegen. Ga ook met DLV op cursus bij Piet Paulisma en ga het weer voorspellen. Al die onzin.

 • Ad7

  Die experts van AMI zijn ook van die profeten die brood eten ( en waarschijnlijk te weinig varkensvlees). NVZ doe de biggenprijzen maar alvast omhoog, want anders verdienen die mesters volgend jaar weer veel te veel.

 • nelis

  die zogenaamde experts zeggen al heel lang dat de prijs goed gaat worden. Maar ik heb ze ondertussen al meerdere malen aangeboden, aan meerdere experts om ze te kopen tegen deze prijzen, maar dan zijn ze niet thuis.

 • aarthamstra1

  Wat is de in vloed van Canadees varkens vlees ,dat hier nu worden ingevoerd.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.