Varkenshouderij

Nieuws 8 reacties

Zwanenburg regelmatig betrokken bij notering

Doetinchem - NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg is nauw betrokken bij de tot standkoming van de wekelijkse NVV-noteringen. Dat blijkt uit de mails van Theo Duteweerd aan de noteringscommissieleden.

De notering wordt sinds zomer 2011 vastgesteld door de noteringscommissie onder leiding van Theo Duteweerd. Zwanenburg wordt via de mail altijd op de hoogte gehouden van wat de commissie heeft besloten. Op 19 augustus 2011 fungeerde Zwanenburg aantoonbaar als lid van de noteringscommissie. Hij heeft die dag een voorstel voor de notering ingediend. Duteweerds mail is die dag gericht aan Wyno Zwanenburg en de andere commissieleden, totaal zes mensen. Uit het bericht blijkt dat er zeven noteringsadviezen zijn uitgebracht. Dan gaat het dus over de zes geadresseerden en Duteweerd zelf.  Op 4 mei 2012 fungeerde Zwanenburg als waarnemend voorzitter van de commissie en hij heeft toen ook rechtstreekse inbreng gehad, omdat Duteweerd op vakantie was.

Uit de berichten van Duteweerd aan zijn commissieleden blijkt verder dat Zwanenburg regelmatig om advies wordt gevraagd door Duteweerd, waarbij zij samen de noteringen definitief vaststellen. Daarbij heeft Zwanenburg dus samen met Duteweerd het laatste woord. Deze gang van zaken blijkt uit de berichten van  11 november 2011, 18 november 2011, 9 december 2011, 13 januari 2012 en 10 februari 2012.

Zwanenburg heeft altijd ontkend betrokken te zijn bij het vaststellen van de notering.

Laatste reacties

 • Jonas Brabant

  Meneer Moesker, hoeveel artikelen wilt u nog gaan wijden aan Wyno en de NVV-biggennotering? Zoveel als nodig is om alles en iedereen onderuit te halen? In dit artikel lees ik geen nieuwe feitjes t.o.v. de vorigen, dus dit artikel heeft geen toegevoegde waarde meer. Feit is dat de nvv-notering gemiddeld door het jaar heen eerder te laag dan te hoog heeft gestaan (de toeslagen zijn opgelopen), dus wie boeit het dan of Wyno hier nu wel of niet een stem in heeft gehad? En al zou het een leugentje om bestwil van hem zijn geweest, weegt dat dan zwaar genoeg om iemand op deze manier aan de schandpaal te nagelen? Schaam je!

 • ten thije

  ik zeg in elk geval onze lidmaatschap bij NVV op.
  zulke gang van zaken moet ik niet.

  gr mester

 • HollemanAam

  Heb mijn lidmaatschap op Boerderij 'de prive' van agrarisch Nederland opgezegd! Dat levert geld en rust op....

 • varkenshouder1

  Ben het met Jonas eens. Ik zeg morgen mijn abonnement op. Valt mee dat de scheiding van Rafael vd Vaart en Sylvie hier niet besproken wordt. Boerderij is inderdaad de 'Party'onder de vakbladen !!!

 • bertes

  is niet het doel om een zo hoog mogelijke biggenprijs te krijgen. en op die manier gaan de handelaren die de varkens verhandelen op hun beurt proberen de varkensprijzen zo hoog mogelijk te krijgen.
  een hoge biggenprijs is een goede stok achter de deur om goede prijzen af te dwingen. dat zie je ook als het voer hoog staat gaat ook de varkens prijzen omhoog. en als ze voelen dat de voerprijzen zakken, gaan de varkensprijzen al onderuit. al zijn er te weing varkens. dus voelen ze dat de biggenprijs gaat zakken, let maar op. de varkens prijzen zakken dan al.

 • w v gemert

  Herhaling moet blijkbaar de boodschap bevestigen. Ik lees dit soort riool journalistiek hoogst zelden, en zeker van Sake Moesker. Geen analytisch vermogen, nauwlijks kennis van zaken zo zullen er nog meer lezers weglopen.
  In 2012 stond de NVV biggen prijs lager t.o.v. de Duitse prijs dan in 2011

 • jan hien

  waarom zitten jullie de nederlandse prijs altijd te vergelijken met duitsland een duitse mester heeft veel minder kosten vraag geen goede biggen maar super biggen dus meer slachtbiggen ,voor duitsland moet je keuren exstra kosten fokker.wat betreft de nvv biggenprijs dat was volgens mij een richtprijs dat later een biggenprijs is geworden dat had nooit mogen gebeuren dan had dit gezeik nooit gehad.ik als mester vindt een klote notering,als de biggen zakken dan moet de notering ook zakken en dat doet deze te weining en nu weten waarom[de notering makers zijn fokkers of niet gesloten bedrijven] bedankt

 • HollemanAam

  Is het vreemd dat mocht iemand met vakantie zijn (1 weekje n.b.) dat een ander de afstemming waarneemt? Als Moesker met vakantie is en geen verhaaltjes kan verzinnen er geen Boerderij komt???? Waar hebben we het over. Misschien publiceerd Boerderij binnenkort prive-opmerkingen uit het door Te Lintelo beschikbaar gestelde dossier! Hoop dat dit heerschap eens bij zijn geweten te rade gaat...

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.