Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Winnaars innovatieprijs ‘Varkens gezonder produceren’

Venray - Varkenshouders Mark van Sambeek en John Lorist wonnen dinsdag 15 januari de innovatieprijs ‘Varkens gezonder produceren’.

Voormalig voorzitter van de LTO-vakgroep Varkenshouderij Annechien ten Have reikte de prijs uit aan de ondernemers tijdens het zevende praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid in Venray. De twee andere genomineerden waren varkenshouder Gerbert Oosterlaken en varkenshouder Henk de Lange.

Van Sambeek en Lorist kregen 44 procent van de stemmen. De einduitslag is voor de helft bepaald door een vakjury en voor de andere helft door het publiek. Volgens juryvoorzitter Ten Have gaan Van Sambeek en Lorist als grondleggers van Frievar – een samenwerkingsverband voor varkenshouders – voor een toppositie in de Nederlandse varkenssector. “Ze hebben een duidelijke filosofie over hogere varkensgezondheid en laag gebruik van onder meer antibiotica.” In september 2012 startte Frievar met de verkoop van Friberne-varkensvlees (Friesland geboren) via ambachtelijke slagers en horecagelegenheden in Noord-Nederland.

Laatste reacties

 • ING sectormanagement Agrarisch

  John en Mark,

  Van harte gefeliciteerd. Een mooie beloning voor jullie aanhoudende pionierswerk.

  Kees van Vliet

 • Hogman1

  Het vlees wat gepresenteerd werd op de opendag was ook bijzonder lekker.
  Ik vond het iets aparts,
  De omgeving ook ,allemachtig wat een berg water ,ruimte en wind
  succces Hogman de zandhaas

 • vandenheuvel-acn1

  John en Mark,

  Van harte gefeliciteerd met de gezondheidsprijs, geniet ervan want een jaar is zo voorbij en dan moet de beker toch weer terug.

  Succes en groet uit Nistelrode
  Eric en Ine van den Heuvel

Of registreer je om te kunnen reageren.