Varkenshouderij

Nieuws 1115 x bekeken

Westfleisch slacht in 2012 ruim 6 procent meer varkens

Münster - Westfleisch heeft in 2012 ruim 6 procent meer varkens geslacht dan in 2011. Dat meldt het Duitse vleesconcern in zijn leveranciersnieuwsbrief.

Uitgaande daarvan kwamen vorig jaar concreet ruim 8 miljoen varkens aan de haak bij het bedrijf. In hoeverre het concern de positieve volumeontwikkeling ook in 2013 zal weten voort te zetten is daarentegen nogal onzeker. De concernleiding voorziet een verscherpte concurrentie om de grondstof vanwege een dalend aanbod. In Duitsland als geheel is het aantal geslachte varkens afgelopen jaar voor het eerst sinds lang teruggelopen. De grote uitdaging voor de slachterijen wordt daarom om de hakencapaciteit zoveel mogelijk te benutten.

Economisch heeft Westfleisch in 2012 niet zonder meer goed gedraaid. Het operationele resultaat blijft weliswaar uit de rode cijfers maar meer dan een ‘zwarte nul’ is het ook niet geworden. De omzet steeg toch flink. Op basis van de cijfers van de eerste negen maanden komt de groei uit op rond de 13 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.