Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Vion Duitsland begint met welzijnsvlees

Düsseldorf - Vion Food Group Duitsland heeft de erkenning 'Für mehr Tierschutz' van de Duitse Dierenbescherming behaald. Dat heeft Vion Duitsland bekend gemaakt.

De erkenning is te vergelijken met de één ster Beter Leven-erkenning van de Nederlandse Dierenbescherming. Tot nu toe zijn vijftien varkenshouderijen met in totaal twintig stallen erkend binnen dit systeem. Vion gaat dit welzijnsvlees leveren aan handelsonderneming Kaiser's Tengelmann en Edeka hannover. Het vlees komt in de schappen van filialen van Kaiser's, Reichelt en Edeka in de regio Berlin Brandenburg. Volgende maand komt daar nog bij Coop eG in Kiel.

Vion heeft twee jaar aan dit dierenbescermingsproject gewerkt en claimt met deze erkenning in Duitsland voorop te lopen. De varkens in dit concept beschikken over 33 procent meer vloeroppervlak, hokken met onderscheiden functiegebieden (vreten, rusten en activiteiten) en afleidingsmateriaal. Er geldt een strikt antibioticabeleid, dat er op is gericht dit te minimaliseren. Dieren krijgen pas na diagnose van een dierenarts antibiotica toegediend. Op transportgebiedt hanteert Vion een maximale afstand van 200 kilometer tot de slachterij.

Laatste reacties

 • Miriamnu

  Dit is een heel goed begin. Wel opmerkelijk dat ze daar in Duitsland mee komen, want dat zijn toch een vleeseters, niet te geloven.
  Toch is deze industrie hoe je het went of keert, totaal onnodig. Een dier eten terwijl je naar de kleurrijke groenteboer kan gaan, is eigenlijk niet meer van deze tijd. Wij hebben de luxe om te kiezen en ik kies dan ook voor gezond voedsel zonder bloed en antibiotica bullshit. Eet u ook smakelijk

 • Oosting-Sietsma

  Hoezo niet van deze tijd, 95% van de mensen denkt daar toch anders over.

 • jordi 1455

  Mirammu
  jij bent onrealistisch en dat zijn je mede-activisten ook.
  Wij leven in de werkelijkheid.
  De werkelijkheid moeten we onder ogen zien en soms kan de werkelijkheid is hard en kei hard. Men heeft allemaal ideaal beelden maar als ze er naar gaan streven valt het vies tegen neem als voorbeeld het communisme. Hier in nederland is dat de aanleg van natuur. Allemaal leuk en aardig maar ze veroorzaken alleen maar overlast neem als voorbeeld de zwijnen op die veluwe die de tuinen omploegen en de ganzen in het noorden die alles opvreten en onder schijten.

Of registreer je om te kunnen reageren.