Varkenshouderij

Nieuws

VP Minovia bouwt mestverwerkingsinstallatie in Horst America

Horst - VP Minovia, een Nederlands Belgisch bedrijf waarin VP-Systems in America en Renovia BVBA uit Overpelt (Belgisch Limburg) samenwerken, gaat een mestverwerkingsinstallatie bouwen in America, vlak bij Horst in Noord-Limburg. Het bedrijf heeft de vergunningen rond en de installatie moet eind van dit jaar operationeel zijn. Het gaat om een investering van 1,6 miljoen euro.

VP Minovia wil in de nieuwe installatie 80.000 ton varkensmest uit Noord-Limburg verwerken tot zuiver water, een kunstmestconcentraat voor de landbouw en dikke fractie. Het bedrijf wil uit de dikke fractie op termijn biodiesel gaan winnen.

Met de nieuwe installatie wil VP Minovia inspelen op de nieuwe mestwetgeving die mestverwerking verplicht stelt. VP Minovia biedt veehouders, transporteurs en loonwerkers de mogelijkheid om contracten voor de verwerking van mest door het bedrijf aan te gaan. VP Minovia stelt dat de mestverwerking gebeurt zonder inleggeld en tegen marktconforme kosten.

VP Minovia wil de komende jaren nog vijf mestverwerkingsinstallaties bouwen in Zuidoost-Nederland en is daarvoor op zoek naar geschikte locaties. Tijdens de komende landbouwdagen intensieve veehouderij in Venray (26-28 februari) geeft het bedrijf volop voorlichting over zijn plannen.

VP Minovia deed eind vorig jaar ook een poging om de failliete vergistingsinstallatie in Heeten (Overijssel) in bezit te krijgen. Dat mislukte. Het was uiteindelijk kalfsvleesbedrijf BKC dat deze installatie in bezit kreeg.

Of registreer je om te kunnen reageren.