Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Tönnies investeert fors in Rusland

Berlijn - De Duitse slachtgigant Tönnies gaat 200 miljoen euro investeren in Rusland. In eerste instantie gaat het om de bouw van een slachterij met bijbehorende verwerking in het district Khokholsky ter waarde van 45 miljoen euro.

Dit heeft de directeur van de Russische divisie van Tönnies, Michael Fritzsch, bekend gemaakt tijdens de Grüne Woche in Berlijn.

De slachterij krijgt een capaciteit van vijfduizend varkens per dag. De slachterij gaat gekoeld voorverpakt vers vlees produceren voor de retail. Daarnaast gaat Tönnies drie nieuwe varkensbedrijven opzetten. De totale productie zal daardoor op 650.000 vleesvarkens per jaar uitkomen. Momenteel heeft Tönnies in Rusland ongeveer 2.500 zeugen en bijbehorende vleesvarkens. Ook bouwt Töonies een voerfabriek en een basisfokbedrijf om te zorgen voor de aanvoer van het juiste genetische materiaal.

Laatste reacties

 • bertes

  bij geen rendement. mogen de boeren zelf boeren.
  komt er rendement met veel subsidie. dan gaan de voer en de vlees mensen, zelf de varkens houden.

 • joannes

  Daar waar er marges te verdienen zijn stroomt het kapitaal. Tönnies combineert natuurlijk kapitaal, kennis, en goede relaties met de overheid aldaar. Waarschijnlijk is hij op uitnodiging gestart! Omdat die russen gewoon zelf hun vlees willen produceren. Exporteren is veel aantrekkelijker dan importeren met valuta problemen en fluctuerende marktprijzen. En daarbij voor een dagelijks product als vlees is stabiliteit voor de russen natuurlijk belangrijk. Alleen de grote profiteren van zo´n uitnodiging, ik kan me herrineren dat VION ook een Russisch avontuur had, maar dat staat op een laag pitje of is zelfs al geruisloos gestopt.

 • Richard uit de grensstreek

  Het is wel duidelijk dat er iets aan verdiend word alleen zijn er een aantal slachterijen die teveel vreemd vermogen hebben en daar worden wij varkens boeren door benadeeld.De grootste willen zijn heeft ook zijn nadeel.

 • boudcher

  de duitse vleesvarken specialist TONNIES werkt naar waarschijnlijkheid niet met de RABObank zoals vion hier zit misschien de pijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.