Varkenshouderij

Nieuws 21650 x bekeken 59 reacties

Surseance voor NVV-voorzitter

Den Bosch - De rechtbank in Den Bosch heeft met ingang van 7 januari 2013 voorlopige surseance van betaling verleend aan de besloten vennootschap Quality Pigs in Odiliapeel, waarvan de aandelen liggen bij Zwanenburg Management en Beheer. Bewindvoerder is mr. C.A.M. de Bruijn van Bogaerts en Groenen advocaten in Boxtel.

In een reactie voert Wyno Zwanenburg een geschil met een mengvoerleverancier aan als reden waarom hij en zijn vrouw surseance aanvroegen voor hun zeugenhouderij, waarvan formeel zijn vrouw de directie voert. Verder wil de NVV-voorzitter niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Het advocatenkantoor wil vooralsnog ook niks over de zaak kwijt en zegt later met een persbericht te komen.

Laatste reacties

 • fjam

  tsja ,eerst de varkens mesters het vel over de oren trekken met die veel te hoge biggen advies prijzen.en nu je voer niet of niet op tijd betalen,zo ken ik mijn dikke mercedes ook wel blijven rijden...voorzitter! poeh poeh.

 • brabantsduitserke

  een reactie voor fjam en de reactie van de boerderij. wat een misselijk stukje tekst, zo zie je maar dat er mensen zijn ,zelfs de media die er leedvermaak aan hebben. ik vindt dat wyno zich goed heeft ingezet voor de nederlandse varkenshouderij en ik hoop voor hem en zn vrouw dat hij het geschil met de voerfabriek snel oplost. en voor de mesters met kritiek op de biggenprijs van de nvv de nvv prijs heeft veel te laag gestaan, is het nu agelopen met dit kinderspel
  hier op de boerderijsite de weser ems is de enige goede richtlijn.

 • fjam

  @brabantsduitserke ben jij niet verdwaald duits fokkertje.!

 • geelgors

  een corrupte bende die hele varkenshouderij en dan bedoel ik niet de gezinsbedijven , maar de grote industriele bedrijven . Dat zon kopstuk van de branche dit doormaakt zegt mij genoeg. op naam van zen vrouw, sluwe vos.

 • joannes

  Halen we hier, feiten, loyaliteit, vertegenwoordiging en gedelegeerde verantwoordelijkheid niet door elkaar bij de commentaren?

 • boertje brabant

  hoge bomen vangen veel wind

 • Harr

  Ik ken Wyno als een correcte kerel en een goed bestuurder, dat dit soort dingen dubbelop in de media geslingerd worden is natuurlijk inherent aan zijn functie.
  Echter, waar rook is is vuur, ik hoop dat hij en zijn vrouw dit te boven komen want dat gun je niemand wat de oorzaak ook mogen zijn.
  Harry Ketels

 • Demeter Griend

  Zakelijk en bestuurlijk vast 1 van de besten.

 • agratax2

  Geen enkele reactie die ook maar even tipt aan de verhouding voerkosten en opbrengsten voor biggen en varkens. Ik ben afgelopen jaar al meer varkenshouders tegen gekomen die de eindjes niet aan elkaar konen knopen omdat e marge onder de nullijn zat. In dit artikel is sprake van surseance van betaling dit kan betekenen dat de zaak nog niet op de fles is en de eigenaar uitstel van betaling wenst om tijd te winnen om erger te vookomen.

 • Mozes

  Inderdaad agratax1, ik denk dat de situatie van Wyno Zwanenburg symbool staat voor de situatie van de hele varkenshouderij. Vooral de hoge voerkosten zijn op dit moment het grootste probleem.

 • Herbert

  Nou W van Gemert, alweer die topper van de NVV in het nieuws deze week, dit maal niet gepubliceerd door Sake Moesker, maar door Robert Bodde. Zal ook wel niet gepubliceerd mogen worden, of nie v Gemert
  IDD hoge bomen vangen veel wind, en waar rook is is vuur, het rommelt lekker door bij de NVV.... Als die 16miljoen verdeeld is moek nog zien wat er van over zal blijve.

 • varkenshouder1

  Ik wens Wyno en de vrouw ook heel veel sterkte. Wyno vraagt surseance aan maar dit is in ieder geval een teken aan de wand. Ik hoorde onlangs dat er miljoenen tot over de miljard aan extern geld (krediet) buiten de bank aan varkenshouders uitstaat. Ik denk dus dat Wyno zichzelf niet hoeft te schamen.
  Over de NVV notering hoor ik alleen maar geluiden dat het jammer zou zijn als die zou verdwijnen. Zelfs handelaren zijn bedroefd als die notering verdwijnt. Het is een doorzichtige notering om handel op te drijven. Vanaf deze week wordt er zelfs onder NVV uitbetaald aan sommige fokkers met kleine koppels. Dat wilde die 2 vleesvarkenshouders toch bereiken ???

 • beertje

  Het is beter om alle (biggen)noteringen af te schaffen. Laat fokker/mester samen maar de prijs bepalen.

 • marieke1

  Sterkte Wyno

 • anthony van den broek lierop

  Ik vind het een laag nivo artikel van de boerderij ik weet wat het is.
  De mensen die reactie geven negatief bel wyno op en vertel het hem in zijn gezicht met je naam er bij dan ben je een vent dit vindt ik zo laag politiek spel.

  Anthony van den broek.

 • varkenshouder1

  Helemaal eens met Anthony.

 • politiek

  Ik heb hem inmiddels gebeld. Dat wil overigens NIET zeggen dat ik negatief ben over Wyno. Niet alles behoeft besproken te worden op dit lijntje . !

 • MvK

  Succes wyno

 • bartbervkvens

  Wyno is een man die zich met daadkracht inzet voor de sector. Ik snap niet dat mensen hem onderuit wensen te halen terwijl hij zich juist inzet voor de belangen van een sector. Jammer dat er mensen zijn die belangeloos enkel kunnen jammeren en een hard werkend man omlaag willen halen. De beste stuurlui staan aan wal immers , ahum. Zelf doen ze niets, enkel klagen en zijn ze jaloers op de daadkracht van personen die zich met hart en ziel inzetten voor hun vak en hun branche. Kinderachtig, ronduit zeer dwaas vind ik het dat een iemand zo iemand tracht omlaag te halen. Wyno sterkte en alles zal ongetwijfeld op zijn pootjes terecht komen.

 • bartbervkvens

  Overigens, jaloezie kan een mens tot dwaasheid doen leiden. Ik denk dat Wyno het nog niet zo slecht doet....... Succes met alles wat je voor de sector doet en ook succes toegewenst met het eigen bedrijf.

 • hstroek

  Dit zijn nooit plezierige dingen om mee te maken maar het artikel is naar mijn mening correct. Slechts een zakelijke weergave van de feiten die openbaar zijn.
  T.z.t. zal de bewindvoerder verslag uitbrengen

 • jdop

  Idd hoge bomen vangen veel wind en het komt meteen in de media, ik wens wyno en vrouw veel succes.
  jd opeel

 • fransderondhoeven

  alle lof wyno mischien doet hij alleen maar wat de retailers met ons doen 100 dagen krediet vragen wij moeten met zen alle meer op een lijn komen want alleas na ons vediend nog veel geld en wij worden met een honger loontje weggezet zet hem op wyno veel sucses

 • Givar Agro B.V.

  Sterkte Wyno,
  Jaloezie, achterklap en journalistieke verhalen omdat 'bijna' iedereen op een andermans ondergang uit is en niet eerst zichzelf de spiegel kan voorhouden, want laten we wel wezen de hele sector heeft te maken met deze achterlijk hoge voerprijzen.!
  Als er geschillen ontstaan met een of andere mengvoerleverancier, kan het van alles zijn, maar hoef niet perse financieel, dat is uiteindelijk vaak een gevolg van de oorzaak.!
  Laat je niet uit het veld slaan door niemand.
  Probleem is helaas zoals meerdere mensen en of bedrijven die vaak voor een ander de kastanjes uit het vuur halen en dag en nacht voor iemand klaar staan proberen de beste prijzen te realiseren afgeschilderd worden als (nou vul het zelf maar in) maar owee als je de publiciteit haalt (negatief) door bijvoorbeeld een groot lichaam zoals een 'eerlijke mengvoerleverancier' dan ben je het onderwerp van de dag, week, maand en langer!
  Sterkte jij en je vrouw voor de toekomst.
  Misschien moet je naast voorzitter van de NVV ook voorzitter worden van de NBVV (Nederlandse Boeren Voordelig Voeren)

 • Casa

  Veel sterkte Wyno. Je verdient het!

 • info258

  Heel veel sterkte Wyno. En bedankt voor al wat je gepresteerd hebt. Hoppelijk vind jij de oplossing voor je probleem zeer spoedig.

 • HeinCarien

  Wyno en vrouw, we wensen je veel succes en sterkte toe om je bedrijf overeind te houden

 • gommers jos

  Ik vindt het laag aan de grond dat wyno en zijn vrouw zo te kakken worden gezet denk liever aan wat hij bereikt heeft de afgelopen jaren voor de varkenshouderij anders had de vlag er bij veel varkenshouders nog veel slechter bij gehangen hij is een belangenbehartiger van zeer hoog niveau en we dienen respect voor hem te toonen inplaats van die kinderachtige reacties ik wens hem dan ook heel veel succes en ik weet heel zeker dat hij dit probleemje op een waardige manier oplost

 • Jonas Brabant

  Wyno, veel succes toegewenst!

 • mwhjanssen5

  Ik ken Wyno als een zeer symphatieke en hardwerkende persoon die het allerbeste met de sector voor heeft. Je kunt geen oordeel vellen als je niet alle ins en outs weet.
  Wyno sterkte en laat je niet uit het veld slaan door alle negatieve publiciteit.

 • arkova

  Vroeger boerden we met elkaar ,nu loeren we op elkaar,dat kan alleen maar slecht aflopen.Wyno sterkte,en geef nooit op!

 • HollemanAam

  Bijzonder respect voor Wyno en zijn gehele familie. Men heeft bijzonder veel offers gebracht voor al zijn inzet voor anderen. Dit heeft ongetwijfeld bijzonder veel impact op het gezinsleven. Wyno en zijn vrouw zijn bijzonder correct en sociaal, wellicht te sociaal als het door omstandigheden zo ver moet komen.
  Hij luistert aandachtig en respectvol naar anderen...hopenlijk mag hij dit ook eens van anderen verwachten.
  Alle steun en succes toegewenst !

 • slutter

  Rots in de branding

 • prutser

  Vergaderboer zijn en thuis de boerderij gaat niet samen of je moet er hele goeie mensen op zetten.Je moet dag en nacht scherp zijn anders glipt het hele bedrijf onder je vingers weg.
  Ik heb het van dichtbij meegemaakt,ook met een NVV voorzitter waar alle controle over het bedrijf weg was,maar stond voor iedere boer en gezin klaar.

 • varkenshouder1

  Wat een onzin Prutser !!! Wyno heeft de touwtjes strak in handen. Kijk maar naar zijn erf. Ligt er super bij. Dat niet altijd alle dingen lopen zoals het moet heb je niet altijd in handen.

 • John*

  erf netjes houden is niet moeilijk! geld verdienen aan varkens wel. Alle varkensboeren laten zich gek maken pakken het risico voor de volle pond en de rest in keten lacht ze ballen uit de broek of bh..

 • drientje

  Onbegrijpelijk is wel in dit verhaal dat de mengvoerleverancier het zover laat komen. Deze weet dat er aan een bv geleverd wordt, en bij een geschil zeker aan het kortste eind trekt. De bank gaat altijd voor. En om nu de stal versneld leeg te draaien maakt het financiele gat alleen maar groter, dus dat lost ook niets op.
  In elk geval wenst ik Wyno alle succes toe om dit op te lossen.

 • leo,s vriend

  Drientje, hoe weet jij dat de mengvoerleverancier het zo ver heeft laten komen? Fam Zwanenberg heeft het faillissement aangevraagd, niet de mengvoerleverancier.

 • Jonas Brabant

  Dus binnen 38 reacties is de surseance al omgetoverd in een faillissement????

 • geertg

  erg laag van de redactie van de boerderij om keer op keer iedereen in een slecht daglicht te zetten!! snap niet dat ze hier in mee gaan!!

 • joannes

  Je kan denken, en vinden wat je wilt @geertig, maar vraag je eens af wat de waarde is van een blad als Boerderij, of welk ander vakblad, wanneer ze dit harde feit, nb surseance, negeren en niet rapporteren?

 • fransderondhoeven

  joannes dit blad verdiend aan het leed van een ander iets anders als leed kunnen ze niet produceren de krant brengt de leugens in het land

 • Hans Brasil

  Echt Boerderij (LTO), op 11 januari komt Bodde vertellen dat Zwanenburg op z'n bek is gegaan, en op 12 januari mag Van Dooren vertellen dat 2013 een bovengemiddeld jaar gaat worden!!!!

 • joannes

  @fransderond, een (vak)blad verdient altijd aan nieuws Frans, of het slecht is of goed. En leugens..... tegenwoordig blijkt het joernalistiek verantwoord ook vermoedens of geruchten te publiceren om diezelfde reden. In tijden van voorspoed betekend dit applaus en in tijden van tegenslag vernedering. Het is aan de redaktie de balans te vinden. Een redaktie die zich beroemt op betrouwbaarheid zal wat voorzichtiger zijn dan een roddelblad. Maar in dit geval, een hard feit, moet zoiets gepubliceerd worden. Je mag afvragen hoe gekleurd de nieuws vergaring is wanneer dit niet gerapporteerd zou worden.

 • joannes

  @Hans Brasil, jij denkt dat wanneer 2013 een bovengemiddeld jaar is geweest zoals van Doorn zijn ¨veronderstelling¨ roept, je weet wel die VION en Commissie man,er geen problemen kunnen zijn, en die surseance, die nb feitelijk en geregistreerd is, daarom kwaadsprekerij is?

 • Hans Brasil

  @joannes, ik bedoel het anders. Als een topboer, en niet zomaar één, erg genoeg, surseance aanvraagt, dan ga je je afvragen wat er met de sector loos is.
  En met mij vele anderen. Als dan direct daarop Kees van Dooren, niet de Vion man, maar ook een boerderij journalist, een stukje schrijft dat aankomend jaar alles wel goed komt, dan beginnen mijn tenen te jeuken.

 • joannes

  @Hans Brasil, ik blijk spontaan teveel met van Doorn te associëren, sorry daarvoor! Inmiddels heb ik het artikel doorgelezen en hij rapporteert een (mogelijk gesponseerd) verhaal, van DLV intensief adviseurs gebaseerd op Agrivision-cijfers ( Dit om neutraliteit te suggereren). Hij zet er wijselijk niet bij wat deze adviezen kosten, ongeacht de markt resultaten! Het is de beroemde lokvogel met deze nb 2013 resultaten! En je weet in een spread sheet extrapoleren, voor een jaar, is in 2012 ook niet gelukt met de voerkosten en de prijzen, nb de input aan de opbrengst én de kosten kant!

 • John*

  ook het agrarische wereldje wordt steeds harder.

 • fjam

  ow ow wat zijn we toch allemaal weer lekker sociaal naar de zakkevullers,doe dat gvd. dan ook maar met je asociale toeslag eisen sociale varkenshouders!!!! ,toeslagen van 15 of meer euro eisen daaaaag asoos.

 • fjam

  slappe zeever ,,!!! zielig zielig zielig da gedrag van jullie gieren is zielig nog nog nog .

 • WT

  Al deze steunbetuigingen aan Wyno vind ik heel bijzonder, deze personen begrijpen het nog niet wat hier gebeurt. Wyno dreigt om 1 van zijn bv-tjes te laten ploffen . Op deze slinkse manier probeert hij te bewerkstelligen dat toeleveranciers een deel van hun vordering voor geleverde producten aan Wyno kwijtschelden. Dus bij deze wens ik zijn voerleverancier, geltenleverancier en overige toeleveranciers veel succes. Immers zij zijn degenen die hier door Wyno Z gedupeerd worden. Deze wolf in schaapskleren is staatsgevaarlijk. Alle N V V vleesvarkenshouders kennen hem wat dat betreft. Hij liegt en bedriegt en is te laf om de pers te woord te staan, hij gaat tenonder aan alle geheimen en leugens.

 • HollemanAam

  Eindelijk een reactie van peetenchristel1, als dit niet onze 'gefrustreerde' Judas Berntsen is. De echte held in de soap.

 • Jonas Brabant

  Vele mensen (toeleveranciers) worden rijk over de rug van de varkenshouder, in feite kun je het bloedgeld noemen. Als zo'n varkenshouder dan in financiele nood komt (en geloof maar dat zoiets goed getoetst wordt door de rechtbank) dan kan het gebeuren dat het zo'n toeleverancier ook geld gaat kosten. Die heeft dan pech, maar lang niet zoveel pech als zijn klant.

 • minasblunders1

  Wat probeer je eigenlijk te vertellen, Fjam?

 • WT

  hallo meneer HollemanAam, durf je je niet bekend te maken. Laat me raden een insider die nog jaren wil blijven doorprofiteren van de kip met de gouden eieren. Maar wees niet bang, de NMA is in aantocht en zal al degenen die ook maar iets met de geheime noteringscommissie te maken hebben persoonlijk aansprakelijk stellen.

 • drientje

  Jonas Brabant, de toeleverancier heeft helemaal geen pech als een varkenshouder z'n voerrekening niet betaald. De andere afnemers betalen dit gewoon erbij.
  Het is niet voor niets dat elke voerlevering weer duurder is dan de vorige. De oorzaak ligt echt niet alleen in de duurdere grondstoffenprijs.

 • John*

  die risicoopslag op het voer is al lang betaald. heb nog nooit en voerfabriek of bank horen mekkeren bij een faillisement.

 • drikhend

  Het is geen reclame als er een klant failliet gaat . Dus maar beter over zwijgen en andermans vuile was op straat brengen is ook niet netjes . Dit zal een goed bedrijf nooit doen .Daarom hoor je hen niet klagen . Maar dat wil niet zeggen dat het geen pijn doet .

 • drikhend

  Beste Drientje De strijd in de mengvoer wereld is bikkelhard . De marges zijn laag en de klant eist waar voor zijn geld er moet resultaat gehaald worden . Anders kan de mengvoerfabriek plaats maken voor collega . Het is een sector met lage marges en een constante afzet markt . De constante afzet markt moet de winst brengen voor bedrijf door te zorgen dat zijn markt aandeel niet daalt maar groeit . Je hebt al veel overnamen en fusies gezien in deze sector . En het jaar is nog maar net bezig en de eerste samenwerkingen zijn al weer begonnen . Als er veel te verdienen viel met goede marges had Nutreco Hendrix UTD een jaar geleden niet verkocht . Maar omdat zij geen hoge winst marges konden halen in mengvoer en geen marktleider konden worden in Nederland hebben zij besloten te verkopen . Als het aantal aanbieders van mengvoer door fusies en overname kleiner wordt is de kans groot dat er meer doorberekend wordt zodat hun marge hoger wordt .

Laad alle reacties (55)

Of registreer je om te kunnen reageren.