Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Productie verantwoorde soja verdubbeld

Brussel - De hoeveelheid soja geproduceerd volgens het Round Table on Responsible Soy (RTRS) duurzaamheidscertificaat is in 2012 verdubbeld. De productie in 2012 kwam uit op ongeveer een miljoen ton.

In 2011 was dat nog slechts 450.000 ton. Deze cijfers heeft de Round Table of Responsible Soy bekend gemaakt.

Laatste reacties

  • gerjan slingenbergh

    Als je GGO soja duurzaam vindt klopt het verhaal.

  • agratax2

    Gejan toch vind ik dat er nog te veel niet Duurzame soja is en voor mij is zeker na de laatste informatie uit Alberta GGO zeker niet duurzaam. Helaas is er geen weg terug want Monsanto en zijn vriendjes hebben de zaadhandel in handen en zogen er voor dat er nauwelijks nog niet GGO zaad is. Hier komt bij dat zolang er opslag kan zijn van GGO in niet GGO gewassen de boer licentie plicht aan de zaadfirma heeft. Het vervangen van de Kwekers wet door het patent recht heeft voor de zaadboeren zijn werk gedaan en doet het ook in de toekomst. De boeren kunnen hun voormannen bedanken voor deze grote miskleun, die lijkt op het incompetent zijn van de landbouw organisaties of erger ze zijn omkoopbaar geweest.

  • Hans Brasil

    Ik heb wel is een belronde gedaan langs de Nederlandse voer firma's. Ook nog niet één die werkelijk geïnteresseerd was in NON-GMO soja. Toch een Nederlandse coöperatie als Castrolanda hebben hun gmo en non gmo ontvangst 100% gescheiden in locaties die 50 km uit elkaar liggen. Non gmo gaat veel naar Japan, die maken er soja saus (ketjap) van. Waar dan de nederlandse ketjap van gemaakt is?????ik zou't niet weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.