Varkenshouderij

Nieuws 466 x bekeken 1 reactie

PVV bewaakt uitvoering bloedonderzoeken varkenssector

Zoetermeer - Het Productschap Vee en Vlees gaat vanaf 1 februari zelf in de gaten houden of varkenshouders de verplichte bloedonderzoeken hebben laten uitvoeren naar verschillende varkensziekten. Het gaat hierbij om de Ziekte van Aujeszky, de blaasjesziekte, varkenspest en salmonellabesmettingen. De bemonsteringen en onderzoeken zijn verplicht in het kader van de ziektemonitoring en zijn vastgesteld via regelgeving van het Productschap.

Tot nu toe werd de gang van zaken gecontroleerd en bewaakt bij de Gezondheidsdienst voor Dieren. Omdat de regelgeving en alle verdere informatie bij het productschap zit, is besloten de bewaking ook in Zoetermeer onder te brengen. Volgens een woordvoerder van het Productschap staat deze verandering volledig los van de ontmanteling van het productschap. "Er lopen allerlei besprekingen met het ministerie van economische zaken over de dierziektemonitoring. Deze maatregel is alleen maar genomen om de huidige gang van zaken efficiënter te maken."

Eén reactie

  • bertes

    echt niet. het wordt de overheid zo moeilijker gemaakt. de pvv te ontmantelen

Of registreer je om te kunnen reageren.