Varkenshouderij

Nieuws

Overleg over problemen darmverwerkende bedrijven

Utrecht - Vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken en het bedrijfsleven gaan eind deze week overleggen met de Russische veterinaire dienst over de problemen die de Russen hebben met de werkwijze op enkele Nederlandse verwerkers van darmen.

Dit meldt een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Rusland legde eind november enkele darmverwerkers; Van Hessen in Nieuwerkerk aan de IJssel, CTH in Almere en de Lochemse darmenhandel, een exportverbod op. Dit gebeurde na een Russische inspectie. Volgens de Russen verwerken de bedrijven darmen van verschillende herkomstlanden in één productielijn, wat de Russen niet goedkeuren. Ook vinden zij dat het toezicht te kort schiet.

De woordvoerder van de NVWA benadrukt dat de bedrijven voldoen aan alle Nederlandse regels en wetgeving. "De Russen stellen eisen die verder gaan dan de Nederlandse en Europese regels vereisen. We gaan bekijken hoe we daar aan tegemoet kunnen komen", aldus de woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.