Varkenshouderij

Nieuws 13 reacties

NVV stopt 4 euro toeslag in biggenprijs

Barneveld – De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) stopt met terugwerkende kracht vanaf begin dit jaar 4 euro toeslag in zijn biggenprijs. Die komt daarmee op €47,50 per stuk exclusief btw.

Deze prijs is gelijk aan die van vorige week. Daarnaast stijgt de koppelgrootte van 200 naar 300 stuks. De beursprijs voor biggen stijgt met 50 cent naar €40,50 per stuk inclusief 6 procent btw. De vraag naar biggen in het binnenland is goed door een klein aanbod. Voor export gaan niet of nauwelijks biggen naar het buitenland.

Alle varkensprijzen blijven voor volgende week gelijk. De beurs en de NVV noteren €1,64 per kilo geslacht gewicht. Voor levende varkens blijft de beursprijs op €1,32 per kilo. Duitse slachterijen noteerden vrijdagmiddag ook onveranderd op €1,68 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is komende week groot, maar zal daarna afnemen. Die afnemende aanvoer houdt de varkensprijzen overeind.

Laatste reacties

 • VOF-HEINEMANS1

  Ik heb een jaar geleden al gezegd, dat de biggennotering te laag is! Toeslagen op NVV tot 12 Euro is gewoon niet normaal. De mesters in kwestie kunnen wel roepen dat de biggenprijs te hoog is, maar wij zijn al lang van de NVV-notering afgestapt omdat deze niet de markt volgde. Ik ben blij dat ze de NVV de notering toch nog willen redden door een goede stap in de enige juiste richting.

 • detelg1

  Ik snap die zeurende mesters uit het zuiden ook niet. NVV is altijd een goede prijs geweest. Maar het laatste jaar is de NVV prijs flink gaan afwijken. En juist naar beneden. Dus deze correctie lijkt mij dan ook zeer logisch. Waarom zitten er dan een aantal vleesvarkenshouders uit het zuiden te schoppen tegen de NVV notering. Hun vinden hem weer te hoog?? Ik ben ook blij dat de NVV de notering in stand wil houden. Dit geeft aan dat ze er vertrouwen in hebben dat ze er de komende jaren tegen aan willen.

 • leftturn

  de notering is niet jaarrond te hoog, maar niet marktconform, te hoge toeslagen en in de zomer niet de markt volgend. als 3 noteringen vanaf april tot augustus bijv 8 euro zakken, moet de 4e notering niet hier 3 euro vanaf blijven.
  ook is het weinig reeel te noemen, dat de notering door in feite 2 personen gezet word.
  de toeslag op de notering word veelal in de winter gezet, bij een goed lopende biggenmarkt. wanneer de notering dan in de zomer niet meezakt, zijn deze toeslagen te hoog.
  als de nvv de notering wil redden zullen ze meer openheid moeten geven. de betreffende mesters vragen hier al maanden om.
  als vragen geen oplossing bied, zal 'zeuren' wellicht wel helpen.

 • John*

  toeslagen worden tegenwoordig door het jaar heen al bijgesteld en meestal naar boven. biggen noteringen worden veeal bepaald door het overschot aan biggen. heb je goeie dan is dat niet het geval en kan je blijven vragen.

 • wimpy

  voorgaande jaren kon je t hele jaar op nvv verkopen met dezelfde toeslag, nvv notering steeg mee als toeslagen op de andere noteringen opliepen ,helaas is dit niet meer aan de orde sinds de nvv de notering zelf bepaald dgb had t toch wat beter in de vingers mijn advies aan de nvv laat de dgb t weer doen of stop er mee jullie verprutsen hem

 • daandelsedwin

  Yep de dgb moet deze prijs weer bepalen, die hadden dat goed voor elkaar.
  Overigens is de Nvv biggenprijs niet te hoog maar te laag, anders lopen toeslagen niet op.
  De Nvv biggenprijs volgde onder Dgb nagenoeg de Nord-West prijs door de jaren heen, zonder oplopende toeslagen.
  Nu is het niet meer dan de overige Nedrlandse noteringen en loopt het uit de hand.
  Maar vergelijk de noteringen Nvv en Nord West van 2009 tot en met 2012 dan zie je dat de notering nu te laag staat en de toeslagen vanaf oktober 2011 oplopen in vergelijk met Nord West notering

 • detelg1

  Klopt mooi brabant. Dat is mij ook opgevallen. De notering loopt lager dan de Nord/west notering, en dat gebeurde vroeger niet. Daarom verbaasde mij die mesters in het zuiden ook. Ik begrijp nu dat de toeslagen daaruitvolgend dus het probleem waren. Nou, ik zie het zo. De Nvv prijs was vroeger een mengeling tussen Nord/west en dpp. Toen waren de verschillen in toeslagen dus ook niet nodig. Tegenwoordig is de nvv meer richting de dpp prijs dan de Nord/west prijs opgegaan. En dat is de reden van die belachelijke toeslagen. Duidelijk verhaal dus. Dat die nvv prijs door twee personen word vastgesteld is niet waar volgens mij. Dat zijn er meer. Oplossing: alles af schaffen en de Nord/west maar aanhouden dan? Nee. Duitse prijs is geen Nederlandse prijs. Als je de biggen naar Duitsland verkoopt ga je toch op Nord/west!! En in Nederland kun je op dpp,vleuten of Nvv.

 • wimpy

  detelg1 t zijn niet alleen de mesters uit t zuiden volgens mij zijn die 2 uit t oosten de grootste aanjagers en zijn nu wel een heel vuil spelletje aan t spelen ze hebben gewoon niet opgelet en te veel toeslag betaald

 • marieke1

  Als je het niet eens bent met de NVV- noteringen dan pak je toch gewoon een andere notering wat je wel past . Er is toch niemand met de NVV getrouwd en voor de rest doen ze veel goede dingen waarom zou je ze dan afbranden.
  En trouwens welke notering je ook neem t de varkens zijn gewoon te goedkoop en daar moet wat aan gebeuren

 • wimpy

  zeker marieke1 doen ze veel goed werk maar de nvv notering was altijd een mooie constante notering zonder gezeik over oplopende toeslagen denk dat ik de langste tijd wel op nvv verkocht heb

 • YOMI

  De meningen verschillen maar haalt de NVV 4 euro van de toeslagen af en stopt die in de nieuwe prijs of corrigeren ze de eigenlijk te lage NVV basisprijs door die met 4 euro te verhogen?

 • qwer

  Hier zakt m'n broek vanaf !, de NVV-not. is in het leven geroepen om een duidelijke basis prijs te krijgen voor iedereen ! mijn vertrouwen hierin is nu tot een nulpunt gedaald , waar staat NVV eigenlijk voor ? Nederlandse vakbond varkenshandelaren . Leden trek de steker uit die club !!! .

 • detelg1

  Qwer is een lto'er.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.