Varkenshouderij

Nieuws 1457 x bekeken 4 reacties

Groei antibioticaverbruik Deense varkenshouderij

Kopenhagen - De antibiotica-inzet in de Deense varkenshouderij is vorig jaar ten opzichte van 2011 met 5,5 procent gestegen naar 85.870 kilo.

Dat constateert de veterinaire en voedselveiligheidsdienst (FVST) van Denemarken. De groei van het verbruik volgt na drie jaar op rij met een dalende inzet met gemiddeld 5 procent per jaar.

Volgens de varkenshouderijsectie van federatie LF is dat ook de oorzaak van de groei in 2012. ”De dierenartsen en de boeren hebben het verbruik sterk teruggebracht en daar hebben ze de gevolgen van ondervonden in de vorm van een verminderde gezondheid van de varkens,” zegt zakelijk leider Nicolaj Nørgaard van het kenniscentrum van de varkenshouderij (VSP). In de hele landbouwsector steeg het antibioticaverbruik met 4,1 procent naar 112.235 kilo. Varkenshoudersbond Danske Svineproducenter gelooft vast en zeker dat het verbruik weer zal gaan dalen. “Maar dat kost tijd,” meent voorzitter Henrik Mortensen.

Laatste reacties

 • brabantsduitserke

  zie je de gezondheid van deense varkens is helemaal niet zo best als ze ons proberen wij te maken. pr dat kunnen die denen wel ,maar nu moeten ze het gaan
  bewijzen. dit is de eerste uitkomst .er komt nog veel meer, nu ze alles wat maar te dekken is verkopen.

 • joannes

  Voor NL was héél optimistich met: http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2012/11/Rapport-Maran-Grootste-antibiotica-reducties-in-intensieve-sectoren-1102714W/
  Ben benieuwt hoe dit er in een correcte vergelijking uitziet?(met gelijke meet criteria bedoel ik) Misschien iets voor de NL Publik Relations!

 • W Geverink

  Dat getal krijgen ze dus door appels peren mandarijnen en bananen bij elkaar op te tellen. Daar kun je dus helemaal niks mee.

 • koestal

  Enkele jaren geleden gingen deense melkveehouders van nederlandse afkomst geregeld even naar Nederland op familiebezoek en namen op de terugweg nog even een kofferbak vol diergeneesmiddelen mee uit Nederland,de toenmalige Deense minister van landbouw was toen apetrots dat Denemarken zo,n laag antibiotica gebruik had. Twee jaar geleden toen antibioticagebruik in Nederland ineens streng werd gecontroleerd steeg in Denemarken het antibiotica gebruik fors,de Deense overheid begreep niet hoe dit kwam.rara hoe kan dat

Of registreer je om te kunnen reageren.