Varkenshouderij

Nieuws 5570 x bekeken 6 reacties

Grenzen niet in zicht voor Tönnies

Rheda-Wiedenbrück - Duitslands grootste slachterij en vleesverwerker Tönnies Fleisch weet van geen ophouden. Afgelopen jaar werden 16 miljoen varkens en zeugen geslacht, 600.000 meer dan in 2011.

Uitgangspunt is dit jaar  om16,7 miljoen varkens te slachten. Afspraken nakomen en kostenbewust werken, voert eigenaar en directeur Clemens Tönnies aan als succesfactoren die de expansie mogelijk maken. De constante drive om te ondernemen en zijn medewerkers vormen voor Clemens Tönnies persoonlijk de belangrijkste drijfveren om het bedrijf te blijven ontwikkelen.

Bij Tönnies Fleisch staan deuren wagenwijd open voor beren. Clemens Tönnies: "Wat mij betreft stoppen alle varkenshouders morgen met castreren." Het bedrijf slachtte en verwerkte afgelopen jaar 1,5 miljoen beren. De helft daarvan is afkomstig uit Nederland. Het bedrijf verpakt dagelijks meer dan 2 miljoen pakjes vers vlees voor de retail. Er heeft nog nooit een consument of supermarkt geklaagd over vlees met een afwijkend geur, aldus Tönnies. "Op elk pakje staan onze contactgegevens."

Lees het hele interview morgen in Boederij Weekblad nummer 17, vanaf pagina 38.

Laatste reacties

 • hanrutgers

  waarom betaald hij dan 1 euro meer voor beren afkomstig van nador beren ?

 • harley

  He Han wat zijn na or beren

 • bruin01

  Consumenten klagen niet over een afwijkende geur,maar kopen dan geen vlees meer.
  Helaas is mijn neus wel in staat om het te ruiken,maar ik weet wat het is

 • info458

  makelijk praten als je niet veel exporteert,
  nederland exporteert 70 % van 't vlees dus we zijn afhangkelijk wat doet Italie en oost europa met beren vlees?

 • hanrutgers

  he Harley

  Nador beren zijn geselecteerd op beregeur als het goed is vererven zij veel minder stinkers

 • boucherie

  kijk dit zijn nu weer de duitsers gewoon door werken en niet al teveel zeuren met bemoeialachtige niets zeggende meepraters,regel het in de top en stuur de rest lekker naar de sneeuw,een absoluut goed voorbeeld voor DEN HAAG.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.