Varkenshouderij

Nieuws

GD introduceert digitaal gezondheidsplan varkens

Deventer - De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) introduceert een digitale module op hun platform VeeOnline waar varkenshouders het bedrijfsgezondheidsplan (BGP) in kunnen vullen. De start is begin februari. Het is vanaf dat moment ook mogelijk om laboratorium-uitslagen digitaal in te zien. In maart bestaat voor varkenshouders ook de mogelijkheid om het bedrijfsbehandelplan (BBP) varken digitaal te verwerken.

Volgens de GD hebben al ruim 12.000 rundveehouders hun bedrijfsgezondheidsplan en/of bedrijfsbehandelplan digitaal ingevuld. Voor rundveehouders bestaat deze mogelijkheid sinds eind 2011. Varkenshouders met vijf of meer varkens zijn sinds augustus 2011 na invoering van de PVV-verordening ‘registratie en verantwoording antibioticagebruik’ verplicht een BGP en een BBP te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.