Varkenshouderij

Nieuws 1338 x bekeken

Duitse zeugenstapel levert in

Wiesbaden - De Duitse zeugenstapel is in het tweede halfjaar van 2012 (mei-november) ten opzichte van begin vorig jaar met 2,7 procent geslonken.

Dat blijkt uit de nieuwe telling van het Statistische Bundesamt. In vergelijking met november 2011 leverde de zeugenstapel 3,7 procent in. Concreet daalde het aantal zeugen daardoor in een jaar tijd met ruim 80.000 naar ruim 2,1 miljoen. Ook het aantal biggen kromp in het tweede halfjaar met 2,2 procent. De statistici nemen aan dat deze negatieve ontwikkeling duidelijk samenhangt met de per 1 januari ingestelde groepshuisvestingsplicht voor drachtige zeugen.

De vleesvarkensstapel groeide nog wel. Ten opzichte van mei zagen de statistici een plus van 2,9 procent naar krap 12,4 miljoen. Het aantal varkens- en/of zeugenhoudende bedrijven daalde in november in vergelijking met mei met 1,7 procent naar 29.800.

Of registreer je om te kunnen reageren.