Varkenshouderij

Nieuws 1132 x bekeken

DLV: twintig bedrijven voor termijnmarktinitiatief

Uden - DLV Intensief Advies heeft ongeveer twintig grotere varkenshouders gevonden die de mogelijkheden willen benutten om via de termijnmarkt hun prijsrisico's af te dekken. Dat zegt Franklin Josten van DLV Intensief. Het gaat volgens hem om varkenshouders met bedrijven met minimaal 500 zeugen of 2000 vleesvarkens.

DLV heeft de mogelijkheden onderzocht om via zogenoemde trading companies gezamenlijk risico's af te dekken op de voergrondstoffentermijnmarkt, de biggentermijnmarkt en de vleesvarkenstermijnmarkt. Iets dergelijks wordt in België al enkele maanden toegepast. Voordeel van de systematiek is dat op deze manier als het ware de voerwinst wordt vastgezet.

Om goed van start te kunnen in Nederland zijn er eigenlijk minimaal dertig deelnemende varkenshouders nodig, zo stelt Josten. DLV Intensief Advies organiseert op woensdag 6 maart een voorlichtingsavond over de mogelijkheden van de termijnmarkt in Wijchen.

Of registreer je om te kunnen reageren.