Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Breed onderzoek naar acceptatie berenvlees

Wageningen - Een internationaal consortium onder leiding van LEI Wageningen UR gaat in opdracht van de Europese Commissie om internationaal onderzoek doen naar de acceptatie door consumenten van berenvlees.

Het Department Health and Consumers (Sanco) van de Europese Commissie heeft de opdracht verstrekt.

In het consortium zijn negen onderzoeksinstituten opgenomen. Het onderzoek vindt plaats in tien EU landen en daarnaast ook in Rusland en China. In Europa gaat het onder andere om België, Nederland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië, en Polen. Gé Backus is projectcoördinator.

Er is in de nodige landen nogal wat weerstand vanuit de industrie, maar ook onwetendheid bij de consument over berenvlees in het algemeen. Veel Duitse retailers zijn zich nog aan het oriënteren om berenvlees in de schappen te leggen.

Laatste reacties

 • joannes

  Waarom wordt er alleen naar het de acceptatie van het vlees gekeken? of Geproeft? Praten met Supermarkt ketens is natuurlijk het makkelijkste wat je kan doen! Kijk ook eens naar het doel waar het destijds voor bedacht is allemaal: voorkomen van dierenleed bij die kleine zielige biggetjes vlgs WD. Helemaal gefoccused op die ene handeling en daar een heleboel stampij over maken. En.... al dat dierenleed in het hok in hun verdere leven vergeten of... niet willen zien. De verkrachtingen en verwondingen! Het nut van die hele niet castreren beweging is compleet teniet gedaan door de narigheid daarna in het hok waar die WD groepen natuurlijk niet voor op gehitst worden door hun leiders. Het grote geheim van dat hele ¨niet castreren¨is de opzet van Pfizer hun chemische castratie te kunnen verkopen wereldwijd 2 dure spuiten in een beren leven die de boer moet betalen en waarvoor hij zogenaamd een hogere voederconversie voor terug krijgt.

 • boerkebrabant

  juist, joannes sind ik weer begonnen ben met castereren is de rust in de stal, bij mij en mijn medewerkers weer teruggekeerd. oke het kost iets meer voer maar de lagere uitval met name kreupele varkens. en de mindere longproblemen(IK DENK DAT BEREN DAAR NOGAL WAT GEVOELIGER VOOR ZIJN) compeseerd dit weer voor een groot gedeelte. maar het belangrijkste is dat de lol voor mens en dier bij ons in de stal weer terug is

 • W Geverink

  Het is ongelooflijk hoeveel leed een enkele beer kan veroorzaken. Ik kan er kort over zijn. Zo nu en dan wordt er een binnenbeer gemist en die kom ik dan tegen in de vleesvarkensstal omdat ie begint te dekken. Als er geen ruimte is om die beer apart te zetten wordt ie geeutanaseerd.

 • joannes

  @boerkebrabant, een beter voorbeeld van het feit dat boeren belang hebben bij gezonde, goedverzorgde dieren is er niet met die reactie van jouw. Uit de praktijk, spontaan in het belang van het dier gereageerd. Een belang wat niet altijd in lijn is met de ¨bedachte¨ economie van Pfizer, maar gebalanceerd voor een voorspoedige groei zonder de stress van instincten en verkrachtingen voor de beer en zijn broers en zussen in het hok.

 • boerkebrabant

  alleen jammer dat degene die het verdooftcasterenen uit heeft gevonden het verdoven zelf niet een keer heeft uitgeprobeerd, wat een drama voor die biggen, en de pijn naderhand word er niet minder om, veel beter is om na castratie novem(pijnstiller die enkele dagen werkt) te spuiten. ik ben een man van de praktijk en weet waar ik over praat. het zou mensen sieren als ze fouten die ze gemaakt hebben weer terug draaien, maar hier gaan we via de nvv wel weer aan de slag. puur in het belang van het dier!

 • alco1

  Ik heb geen varkens, maar zo af en toe ruik ik iets penitrants aan varkensvlees. Kan dit door de beren komen?.Misschien is dit de bedoeling wel van degene die zo'n stampij over castreren maken, om zo een afkeer van varkensvlees te krijgen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.