Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Belgische vleescentrale Vlevico breidt uit

Halle – De Belgische supermarktketen Colruyt gaat haar vleescentrale Vlevico in Halle verdubbelen. Dat meldt de Vlaamse nieuwssite Vilt. Vanuit Vlevico worden de supermarkten van de formules Colruyt en Okay bevoorraad met vers vlees en vleesproducten.

De uitbreiding van Vlevico is nodig omdat de supermarkteketens van Colruyt (formules Colruyt en Okay) sterk zijn gegroeid. Het aantal supermarkten van de Okay-formule is de afgelopen zes jaar verdubbeld.

Het huidige Vlevico telt 800 werknemers. Na de uitbreiding zullen dat er fors meer zijn is de verwachting. De verwachting is dat de bouw twee à drie jaar zal duren. Vlevico sluit niet uit dat het bedrijf gedurende de bouwperiode tijdelijke overeenkomsten sluit met andere vleesbedrijven om productie over te nemen, of opslagcapaciteit zeker te stellen.

Laatste reacties

  • bertes

    ik dacht dat de boeren kapot gingen. te lage prijzen?

  • jentje1

    vlevico maakt jaarlijks +/- € 12.500.000,00 bedrijfswinst en verwerkt 33.000.000 kg vlees per jaar. tel maar uit hoeveel cent er per kg verdient is .... of per varken

Of registreer je om te kunnen reageren.