Varkenshouderij

Nieuws 3476 x bekeken 2 reacties

Aanbod varkensbedrijven blijft stijgen

Nieuwegein - Het aantal te koop staande varkensbedrijven blijft toenemen. Dit blijkt uit cijfers van de vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed van makelaarsvereniging NVM.

De grootste makelaarsvereniging presenteerde vandaag, dinsdag 22 januari, haar jaarcijfers. Vanaf 2008 tot en met 2012 (peildatum 31 december) nam het aanbod van varkensbedrijven binnen de NVM-vakgroep toe van zo’n 20 tot net iets meer dan 120 te koop staande varkensbedrijven. Het aantal verkochte varkensbedrijven bleef in die periode jaarlijks onder de 20.

Volgens de NVM worden varkensbedrijven die voldoen aan de nieuwste milieu- en dierenwelzijnseisen nog redelijk vlot verkocht binnen een redelijke termijn. De waarde van de bedrijven die verouderd zijn staat onder druk. Arjan van der Waaij, voorzitter van de vakgroep: “Er hebben in 2012 ook gedwongen verkopen plaatsgevonden, die de prijzen verder onder druk hebben gebracht. Door de ingezette prijsdaling is de verkoop van varkens- en pluimveebedrijven in 2012 wel iets meer op gang gekomen.”  Volgens de voorzitter hebben vorig jaar veevoerbedrijven enkele varkensbedrijven overgenomen. “Daarmee komt de totale keten steeds meer in één hand”, aldus Van der Waaij.

Laatste reacties

  • dujo

    Staan al die bedrijven die niet aan de eisen van 2013 voldoen nu dan leeg ? Bij zo'n bedrijf zijn de putten vaak niet leeg, waardoor er een enorme ammoniaklucht hangt, die de hele stalinrichting opvreet en de elektronica aantast, waardoor zo'n bedrijf helemaal niet meer te verkopen is.

  • drientje

    Goed dat bovenstaand detail genoemd wordt?????

Of registreer je om te kunnen reageren.